Image

Klövern sänker utdelningen

Bolag Klöverns årsresultat sjönk till följd av högre finansiella kostnader och negativa förändringar på derivat. Klövern sänker utdelningen på stamaktierna från 1,50 kronor till 1,25 kronor.
Publicerad den 16 Februari 2012

Förvaltningsresultatet uppgick för helåret 2011 till 428 miljoner kronor (439). Det sämre resultatet förklaras av högre finansiella kostnader.

Årets resultat minskade till 465 miljoner kronor till följd av försämrat finansnetto och negativa förändringar på derivat.

Värdeförändringarna på derivat uppgick till - 225 miljoner kronor (23) och på fastigheter till 435 miljoner kronor (298).

Det sista kvartalets resultat uppgick till 136 miljoner kronor (261), tyngt av värdeförändringar på derivat på - 49 miljoner kronor (143).

Vad gäller intäkterna och driftsöverskottet så är siffrorna positiva. Intäkterna ökade med fem procent till 352 miljoner kronor (336) under fjärde kvartalet, och driftsöverskottet ökade med elva procent till 215 miljoner kronor (193).

Utdelningen på stamaktierna sänks till 1,25 kronor (1,50).

Nyligen emitterade Klövern preferensaktier, som ger tio kronor i årlig utdelning.

Sammanlagt delar Klövern ut 241 miljoner kronor, lika mycket som föregående år.
- Under 2012 tar Klövern - med budet på Dagon - förhoppningsvis ett viktigt steg på vägen mot målet om en plats på börsens \"stora lista\". Ett förvärv av Dagon skulle innebära att Klöverns fastighetsbestånd växer från 15 till 20 miljarder kronor. Att bli större har inget egenvärde, men ett större bolag breddar basen av potentiella investerare. Klövern får tillgång till nya intressanta marknader som Öresund och Göteborg samt tillförs potential i form av nya projekt och byggrätter, säger den nyblivne vd:n Rutger Arnhult och fortsätter:
- En sammanslagning av två bolag kommer att kräva både engagemang och hårt arbete av såväl gamla som nya medarbetare. Omvärlden kanske inte alltid är med oss, men Klövern har en bra egen grund att stå på. Tillväxt ger energi internt och skapar intresse externt. Vi har ett spännande år framför oss.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige