Image

Klart för studentlägenheter på ”Lappis”

BOSTäDER Mellan 650 och 700 nya studentlägenheter på Lappkärrsberget är på väg att bli verklighet. Vid nästa sammmanträde med stadsbyggnadsnämden räknar man med att en startpromemoria för planläggning av ett stort antal studentbostäder invid Stockholms Universitet ska antas.
Publicerad den 11 Augusti 2010

- De nästan 700 nya studentbostäderna vid Lappis kommer att bli ett rejält tillskott till dagens 2 200 studentlägenheter. Om Stockholm ska kunna vara en studentstad i världsklass är det absolut grundläggande att studenterna ska kunna hitta ett bra boende, säger stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M).

- De nya bostäderna är del av vårt studentpaket med över 4 000 nya studentbostäder i Stockholms stad under nästa mandatperiod. Parallellt med ökad nybyggnation arbetar vi med flexibla lokaler som kan byggas om till studentbostäder, säger ytterstads- och bostadsbolagsborgarrådet Joakim Larsson (M).

Ärendet kommer upp till beslut i stadsbyggnadsnämnden den 19 augusti.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är arkitektbolagen med flest projekt och högst intäkter

Bolag Arkitektbranschen har drabbats hårt av lågkonjunkturen, men nu kan en vändning vara på gång. Det visar en ny rapport från Tendium och Byggfakta som Fastighetssverige tagit del av. Här kan du bland annat läsa om vilka arkitektbolag som toppar listorna över antal projekt och högst intäkter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige