Image

Klart för nya bostäder i Vallentuna

Bygg/Arkitektur Vallentuna kommun tilldelar Bällstaudde Bostadsutveckling en markanvisning för cirka 100 bostäder i ett centralt läge vid Gärdesvägen i Vallentuna tätort. Projektet ses som en viktig del i utvecklingen av centrala Vallentuna.
Publicerad den 15 September 2016
100 nya bostäder planerade i Vallentuna. Bild: Reierstam Arkitektur
100 nya bostäder planerade i Vallentuna.

Vallentuna kommun tecknar avtal om markanvisning med Bällstaudde Bostadsutveckling för cirka 100 bostäder vid Gärdesvägen i Vallentuna centrum. Lägenheterna utvecklas i ett strax söder om kommunens nya kulturhus och bibliotek, nära Roslagsbanan. Byggstart planeras till år 2018 och den första inflyttningen beräknas till slutet av 2019. Projektet ses som en viktig del i kommunens satsning på bostadsbyggande och näringslivsverksamhet.

– Vallentuna är unikt med vår närhet till natur och kulturmiljö. Vi växer snabbt och är en mycket attraktiv plats för boende och investeringar. Med en förlängning av Roslagsbanan till city och Arlanda finns alla möjligheter. Vallentuna satsar helt enkelt framåt och det märks, säger Parisa Liljestrand, kommunstyrelsens ordförande i Vallentuna.

I markanvisningstävlingen för tomten vid Gärdesvägen har flera olika intressenter fått lämna in anbud. En jury, bestående av kommunstyrelsens arbetsutskott, har utvärderat förslagen efter kriterier om hållbarhet, arkitektonisk kvalitet och pris. Vallentuna kommun och Bällstaudde Bostadsutveckling kommer tillsammans att utveckla planeringen för området vid Gärdesvägen.

– Gärdesvägen är ett riktigt intressant projekt med bra läge och relativt snabb byggstart. Vårt vinnande förslag blir en västlig entré till stadskärnan och en modern bebyggelse som knyter an till den historiska miljön runt kyrkan och passar Vallentunas småstadskänsla, säger projektansvarig Jörgen Olofsson på Bällstaudde Bostadsutveckling.

Bällstaudde Bostadsutveckling har producerat det vinnande förslaget för Gärdesvägen i samarbete med Reierstam Arkitektur.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige