Image

Klart för inflyttning i Sveriges största kombohusprojekt

Bostäder Det första hyresgästerna flyttar in i Bostadens nybygge på Böleäng i Umeå.
Publicerad den 29 December 2016

På Böleäng, där man tidigare rev ett kvarter med cirka 70 lägenheter, bygger Bostaden tillsammans med entreprenören JSB, så kallade kombohus. De är en del i ett koncept som bygger på en rikstäckande upphandling gjord av Sabo, allmännyttiga bostadsbolags intresseorganisation. Husen är prefabricerade och byggs i hållbara material med lång livslängd.

– Det speciella med att bygga prefabricerat är den snabba produktionstiden. Fördelarna med att bygga koncepthus är att det är väl beprövat och att vi säkerställer att vi får en slutprodukt som håller hög kvalitet, säger Thomas Näslund, projektledare på Bostaden.

I slutet av september släpptes de första 18 lägenheterna för uthyrning och intresset har varit stort.

– Det är väldigt kul att intresset för lägenheterna är så stort. Vi hoppas såklart att trenden håller i sig även vid nästa lägenhetssläpp som preliminärt blir i februari, säger Maria Söderström, områdeschef kundcenter.

Totalt bygger Bostaden 180 lägenheter fördelade på nio stycken tre- och fyravåningshus och nu flyttar hyresgäster in i de första 18 lägenheterna.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige