Image

KF bygger grönt i Södertälje

AFFäRER I dag tas det första spadtaget för ”Folkparkstomten i Södertälje. Fastigheten kommer att inrymma en Coopbutik och målet är att den ska vara klimatneutral i drift.
Publicerad den 27 April 2010

I dag tas det första spadtaget för ”Folkparkstomten i Södertälje. Fastigheten kommer att inrymma en Coopbutik och målet är att den ska vara klimatneutral i drift. KF Fastigheters investering är cirka 25 miljoner kronor och butiken öppnar hösten/vintern 2010.

Som ett led i KF Fastigheters hållbarhetsarbete byggs miljösmarta energilösningar in från början. Bland annat kommer spillvärmen från anläggningen för livsmedelskyla att tillvaratas vilket minskar den totala energiförbrukningen.

Målet är att fastighetens förbrukning ska ner till halva Green-Building normen och att den ska vara klimatneutral i drift. Fastigheten kommer dessutom att klassas enligt ”Miljöklassad byggnad”.

Fastigheten kommer när den är färdig att säljas till KF Fastigheters och SPP:s gemensamma fastighetsbolag Handelsbodarna som bildades vid årsskiftet. Bolaget har det uttalade målet att bli Sveriges mest miljövänliga fastighetsbolag för handelsfastigheter och har som ambition att inom tre år ha ett bestånd av klimatneutrala fastigheter om två miljarder kronor. Det ska uppnås både genom att köpa in befintliga fastigheter och genom nyproduktion. I beståndet finns redan sex handelsfastigheter till ett värde av 400 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige