Image

Karolinska-chef utsedd

KARRIäR Nu har en vd utsetts för Swedish Hospital Partners, projektbolaget som ska skapa, bygga och driva fastigheterna för det nya universitetssjukhuset Nya Karolinska Solna.
Publicerad den 30 Juli 2010

Inger Olsson blir vd för Swedish Hospital Partners, projektbolaget som kommer att skapa, bygga och driva fastigheterna för det nya universitetssjukhuset Nya Karolinska Solna.

Inger Olsson har en lång och bred bakgrund inom Skanska och har tidigare arbetat som affärsutvecklingschef på Skanska Fastigheter Stockholm.

Nya Karolinska Solna är det första sjukhuset i Norden och det största hittills i världen som upphandlas genom Offentlig Privat Samverkan, OPS. Swedish Hospital Partners ägs till lika delar av Skanska och Innisfree och är det bolag som på detta sätt kommer att ansvara för finansiering, design och konstruktion, byggande samt drift och underhåll av det nya sjukhuset fram till år 2040.

Kunden är Nya Karolinska Solna-förvaltningen, en del av Stockholms läns landsting. All sjukvård i det nya sjukhuset kommer liksom tidigare att utföras av landstinget.

- Att få vara med och skapa, bygga och driva fastigheterna för ett universitetssjukhus i världsklass känns som en stor och mycket intressant utmaning. Tillsammans med vår kund och partners ska vi se till att det här blir ett framgångsrikt projekt som bidrar till bättre sjukvård, säger Inger Olsson, vd för Swedish Hospital Partners.

- Inger Olssons långa och breda erfarenhet inom projektutveckling och byggande ger ett viktigt tillskott till den kunskap om sjukvård och OPS som vi har i vårt team för Nya Karolinska Solna, säger Johan Karlström, Skanskas vd och koncernchef.

Projektbolaget kommer att ansvara för utformning, byggande och drift av fastigheterna till det nya sjukhuset. Bolaget är också beställare av bygguppdraget för det nya sjukhuset, som kommer att utföras av Skanska. Detta blir Skanskas största bygguppdrag någonsin, värt 14,5 miljarder kronor. Dessutom ansvarar projektbolaget för att leverera fastighets- och arbetsplatsrelaterade servicetjänster till Nya Karolinska Solna. Exempel på tjänster som ska levereras är drift och underhåll av fastigheterna, säkerhetslösningar/bevakning, energitjänster, parkeringstjänster, lokalvård, logistik, personalmatsalar, posthantering, konferensservice och kundtjänst/helpdesk. Projektbolaget har skrivit avtal med Coor Service Management för dessa tjänster.

Inger Olsson började på Skanska 1979 och arbetade då med den internationella projektverksamheten bland annat med ett kraftverksprojekt i Sri Lanka. Hon har sedan dess arbetat på en rad olika positioner inom Skanska, bland annat var hon en av tre kvinnor som 1995 startade Skanskas och Ikeas satsning BoKlok, ett koncept för att skapa nybyggda kvalitetsbostäder till en begränsad kostnad. De senaste tio åren har hon varit verksam främst inom utveckling och genomförande av kommersiella fastigheter, såväl i Sverige som i USA.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige