Image

KAN-projektet prisat på Arkitekturgalan

Bygg/Arkitektur Kjellgren Kaminsky och Krook & Tjäder prisades för sitt KAN-initiativ på Arkitekturgalan 2016.
Publicerad den 1 December 2016
Årets arkitekt(h)en (KAN-projektet) tar emot utmärkelsen på Cirkus scen. Från vänster Sofia Wendel och Joakim Kaminsky från Kjellgren Kaminsky samt Fatima och Linda Bentefour från Krook & Tjäder. Bild: Jonas Eriksson
Årets arkitekt(h)en (KAN-projektet) tar emot utmärkelsen på Cirkus scen. Från vänster Sofia Wendel och Joakim Kaminsky från Kjellgren Kaminsky samt Fatima och Linda Bentefour från Krook & Tjäder.

KAN-initiativet vann Årets arkitekt(h)en på Arkitekturgalan 2016.

Initiativet KAN, är en kontaktyta för nyanlända arkitekter och ingenjörer, samt även utrikes födda som varit i Sverige en längre tid men ännu inte haft möjlighet att möta branschen.

Priset tilldelas grupper eller personer som, har skapat förutsättningar för att göra skillnad i samhället för arkitekturen och arkitekten gällande jämställdhets och mångfaldsfrågor. Som genom sin verksamhet aktivt främjar ett effektivt motverkande av diskriminering, främlingsfientlighet och rasism.

KAN-projektet började i Göteborg baserat på ett initiativ av Kjellgren Kaminsky. Stafettpinnen togs vidare av Krook & Tjäder som ordnade KAN-träff i Stockholm i mars 2016.

- Det här handlar inte om oss - det är så mycket större, säger Fatima Bentefour från Krook & Tjäder som tillsammans med sina kollegor Linda Bentefour och Niklas Thormark tog KAN vidare till Stockholm tidigare i år.

- Vår förhoppning är att KAN sprider sig till fler delar av Sverige. Vi har redan planerat in nästa träff i Göteborg den 6 december och i början av mars blir det premiär i Malmö samt en uppföljning i Stockholm, säger Linda Bentefour.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor och en tongivande aktör i byggandet av staden. Vår kunskap sträcker sig genom hela kedjan i byggprocessen. Vi kan stadsbyggnad, arkitektur, landskap och inredning till produktdesign. Det skapar helhetssyn, verkshöjd och trygghet i genomförandet. Framför allt möjliggör vårt arbetssätt korta ledtider. Vår kompetens innefattar kreativ gestaltning med tydlig koppling till hållbarhet och beständigt byggande och en fastighetsekonomisk insikt och förståelse. Vi börjar med detaljplanen och fullbordar uppdraget med att rita byg...

Läs mer om Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Stenhus vd: "Gäller att ligga på och inte slappna av"

Bolag Stenhus vd, Elias Georgiadis, kommenterar bolagets bokslutskommuniké för Fastighetssverige: – Grunderna i bolaget har varit samma sedan starten: bra fastigheter med starka hyresgäster och hög avkastning.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige