Image

KAN-projektet prisat på Arkitekturgalan

Bygg/Arkitektur Kjellgren Kaminsky och Krook & Tjäder prisades för sitt KAN-initiativ på Arkitekturgalan 2016.
Publicerad den 1 December 2016
Årets arkitekt(h)en (KAN-projektet) tar emot utmärkelsen på Cirkus scen. Från vänster Sofia Wendel och Joakim Kaminsky från Kjellgren Kaminsky samt Fatima och Linda Bentefour från Krook & Tjäder. Bild: Jonas Eriksson
Årets arkitekt(h)en (KAN-projektet) tar emot utmärkelsen på Cirkus scen. Från vänster Sofia Wendel och Joakim Kaminsky från Kjellgren Kaminsky samt Fatima och Linda Bentefour från Krook & Tjäder.

KAN-initiativet vann Årets arkitekt(h)en på Arkitekturgalan 2016.

Initiativet KAN, är en kontaktyta för nyanlända arkitekter och ingenjörer, samt även utrikes födda som varit i Sverige en längre tid men ännu inte haft möjlighet att möta branschen.

Priset tilldelas grupper eller personer som, har skapat förutsättningar för att göra skillnad i samhället för arkitekturen och arkitekten gällande jämställdhets och mångfaldsfrågor. Som genom sin verksamhet aktivt främjar ett effektivt motverkande av diskriminering, främlingsfientlighet och rasism.

KAN-projektet började i Göteborg baserat på ett initiativ av Kjellgren Kaminsky. Stafettpinnen togs vidare av Krook & Tjäder som ordnade KAN-träff i Stockholm i mars 2016.

- Det här handlar inte om oss - det är så mycket större, säger Fatima Bentefour från Krook & Tjäder som tillsammans med sina kollegor Linda Bentefour och Niklas Thormark tog KAN vidare till Stockholm tidigare i år.

- Vår förhoppning är att KAN sprider sig till fler delar av Sverige. Vi har redan planerat in nästa träff i Göteborg den 6 december och i början av mars blir det premiär i Malmö samt en uppföljning i Stockholm, säger Linda Bentefour.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Vi ritar staden -

Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor och en tongivande aktör i byggandet av staden. Styrkan ligger i det personliga mötet, värmen och öppenheten. En känsla av det lilla kontoret men med det stora kontorets muskler och möjligheter. En unik kombination. Starka team i Malmö, Halmstad, Göteborg, Borås, Stockholm, Uppsala, Östersund, Kristianstad och Oslo ger en geografisk spridning, kreativ mångfald och en gedigen kompetensbank, vilket säkerställer en hög kvalitet i såväl stora som små projekt.

Läs mer om Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige