Image

KAN-projektet prisat på Arkitekturgalan

Bygg/Arkitektur Kjellgren Kaminsky och Krook & Tjäder prisades för sitt KAN-initiativ på Arkitekturgalan 2016.
Publicerad den 1 December 2016
Årets arkitekt(h)en (KAN-projektet) tar emot utmärkelsen på Cirkus scen. Från vänster Sofia Wendel och Joakim Kaminsky från Kjellgren Kaminsky samt Fatima och Linda Bentefour från Krook & Tjäder. Bild: Jonas Eriksson
Årets arkitekt(h)en (KAN-projektet) tar emot utmärkelsen på Cirkus scen. Från vänster Sofia Wendel och Joakim Kaminsky från Kjellgren Kaminsky samt Fatima och Linda Bentefour från Krook & Tjäder.

KAN-initiativet vann Årets arkitekt(h)en på Arkitekturgalan 2016.

Initiativet KAN, är en kontaktyta för nyanlända arkitekter och ingenjörer, samt även utrikes födda som varit i Sverige en längre tid men ännu inte haft möjlighet att möta branschen.

Priset tilldelas grupper eller personer som, har skapat förutsättningar för att göra skillnad i samhället för arkitekturen och arkitekten gällande jämställdhets och mångfaldsfrågor. Som genom sin verksamhet aktivt främjar ett effektivt motverkande av diskriminering, främlingsfientlighet och rasism.

KAN-projektet började i Göteborg baserat på ett initiativ av Kjellgren Kaminsky. Stafettpinnen togs vidare av Krook & Tjäder som ordnade KAN-träff i Stockholm i mars 2016.

- Det här handlar inte om oss - det är så mycket större, säger Fatima Bentefour från Krook & Tjäder som tillsammans med sina kollegor Linda Bentefour och Niklas Thormark tog KAN vidare till Stockholm tidigare i år.

- Vår förhoppning är att KAN sprider sig till fler delar av Sverige. Vi har redan planerat in nästa träff i Göteborg den 6 december och i början av mars blir det premiär i Malmö samt en uppföljning i Stockholm, säger Linda Bentefour.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Vi ritar staden -

Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor och en tongivande aktör i byggandet av staden. Styrkan ligger i det personliga mötet, värmen och öppenheten. En känsla av det lilla kontoret men med det stora kontorets muskler och möjligheter. En unik kombination. Starka team i Malmö, Halmstad, Göteborg, Borås, Stockholm, Uppsala, Östersund, Kristianstad och Oslo ger en geografisk spridning, kreativ mångfald och en gedigen kompetensbank, vilket säkerställer en hög kvalitet i såväl stora som små projekt.

Läs mer om Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten svarar på kritiken från Bonava och Roschier

Juridik Tidigare i veckan publicerade Fastighetssverige kritik från Bonava och advokatbyrån Roschier som gällde att Svea hovrätt tagit fram en beräkningsmodell för hur presumtionshyror kan höjas i takt med den lokala hyresökningen. Nu svarar hovrättsrådet Mats Holmqvist på kritiken.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige