Image
Pontus Ekerljung, ny pr-chef på K2A.
Pontus Ekerljung, ny pr-chef på K2A. Bild: K2A

K2A värvar Per Bolunds förre stabschef

Karriär K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB har anställt Pontus Ekerljung som pr-chef. Han var tidigare stabschef hos Per Bolund på Finansdepartementet fram till att Bolund lämnade sin post som bostads- och finansmarknadsminister under 2021.
Publicerad den 22 Februari 2022

– K2A är på väg att bli det första fastighetsbolaget som bidrar till att bygga bort bostadsbristen, utan att bidra till klimatkrisen. Det är väldigt inspirerande att få chansen att vara med på den resan, säger Pontus Ekerljung.

K2A är ett grönt fastighetsbolag som bygger och förvaltar Svanenmärkta hyresrätter i trä. Att bygga i trä innebär 80 procent lägre klimatavtryck än vid traditionellt byggande i stål och betong, inklusive effekten av kolinlagringen i en träbyggnad. Målsättningen är att hela K2A:s värdekedja ska vara klimatpositiv senast 2027.
– Vi vill förändra fastighetsbranschen i en grön riktning, men för att få med oss fler behöver vi bli bättre på att berätta om alla fördelar med att bygga klimatsmart och med så liten miljöbelastning som möjligt. Här blir Pontus erfarenhet och kompetens viktig för oss, säger Johan Knaust, vd på K2A.

Pontus Ekerljung har varit sakkunnig på Regeringskansliet och nära medarbetare till två bostadsministrar. Före tjänsten hos Per Bolund jobbade han som politiskt sakkunnig åt Mehmet Kaplan, bostads- och stadsutvecklingsminister 2014-2016.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige