Image
Johan Knaust.
Johan Knaust. Bild: K2A

K2A byggstartar 83 hyresbostäder i Umeå

Bygg/Arkitektur K2A har tillträtt fastigheten Äppellunden 1 i Umeå. På fastigheten kommer 83 nyproducerade, miljöcertifierade bostäder att uppföras. Projektet påbörjades under oktober 2021 och bedöms färdigställas under andra kvartalet 2023.
Publicerad den 5 November 2021

K2A avtalade om att förvärva Äppellunden 1 i april 2021 från säljaren Bonava, som kommer att bygga och färdigställa projektet i dess helhet. K2A finansierar entreprenaden löpande under projektet och slutbetalning sker i samband med inflyttning av de färdigställda byggnaderna. K2A avser att finansiera projektet genom banklån samt eget kapital.

Fastigheten ligger i stadsdelen Tomtebo gård och projektet kommer att miljöcertifieras enligt Svanen och klassificeras som mellangrön enligt CICERO:s metodik, som även ligger till grund för klassningen av K2A:s ramverk för gröna aktier. Fastigheten kommer att ha låg energianvändning med rätt till energibonus och investeringsstöd. Bostäderna kommer vara ett till fyra rum och kök och den uthyrningsbara arean är cirka 3 850 kvadratmeter. Hyresvärdet bedöms uppgå till åtta miljoner kronor på årsbasis.

K2A äger sedan tidigare Roten 1 i Umeå med 277 studentbostäder och tillsammans med Äppellunden 1 kommer fastighetsbeståndet att uppgå till 360 bostäder i Umeå.
– Umeå är en attraktiv stad med starkt näringsliv och universitet. Vi är glada över att nu kunna byggstarta våra första hyresbostäder i Umeå som ett komplement till våra befintliga studentbostäder vid universitetet. Utöver Svanencertifieringen och fastighetens låga energianvändning med bland annat solceller så innehåller projektet sociala kvalitéer i form av utegym på gården samt lokal för distansarbete för de boende, kommenterar Johan Knaust, vd för K2A.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige