Image
Pether Fredholm, vd på JSB Construction AB och Per-Ola Mattson, ordförande i stiftelsen för Oscar Lundgrens Väggafonder gör en "corona-handskakning" efter att avtalet är undertecknat.
Pether Fredholm, vd på JSB Construction AB och Per-Ola Mattson, ordförande i stiftelsen för Oscar Lundgrens Väggafonder gör en "corona-handskakning" efter att avtalet är undertecknat. Bild: JSB

JSB köper Saltsjöbaden i Karlshamn

Transaktioner JSB köper och planerar ett 40-tal Wingårdhsritade bostäder.
Publicerad den 25 Juni 2020

Tomten för Saltsjöbaden är präglad av naturskön miljö och kuperad terräng, vackert beläget med utsikt över Inre Ortsholmen. JSB:s volymförslag för området, som tagits fram tillsammans med Wingårdhs Arkitekter omfattar ett 40-tal moderna lägenheter i en varierad sammansättning av lägenhetsstorlek. Bostäderna fördelas på 3-4 byggnader i 3-6 våningar med upplåtelseform hyresrätter. Byggnaderna byggs i KL-trä med hög arkitektonisk kvalité och med hänsyn till områdets rika natur. Hållbarhet, klimat, energi och tillgänglighet är värden som särskilt lyfts fram i byggnader och område.

Avtalet för Saltsjöbaden skrevs under onsdagen på av JSB:s vd Pether Fredholm och Per-Ola Mattson, ordförande i stiftelsen för Oscar Lundgrens Väggafonder. I augusti sätts arbetet med områdets detaljplan igång.

– Jag är väldigt glad att vi fått förtroende att utveckla den mycket unika och utmanande platsen Saltsjöbaden i Karlshamn, säger Pether Fredholm vd på JSB. Jag känner att vi har ett historiskt arv att förvalta på bästa möjliga vis. Vi kommer att tillföra attraktiva bostäder till området som på ansvarsfullt vis beaktar den unika miljön som Saltsjöbaden visar upp.

– Från stiftelsens sida är vi väldigt nöjda med det avtal som nu tecknats med JSB. Det säkrar allmänhetens tillträde till området, möjligheten att besöka restaurangen samt skapar attraktiva bostäder i området, säger Per-Ola Mattson, ordförande i stiftelsen för Oscar Lundgrens Väggafonder.

Den publika framtoningen är viktig för området. Restaurang Saltsjöbaden har ett högt sentimalt värde för Karlshamnsborna och planen är att återuppliva och stärka den publika tillgången i området med en restaurang och exempelvis en konsthall. De naturliga stråken som etablerats genom åren bibehålls och stärks, för att bibehållna befintliga värden för besökare, förbipasserande såväl som områdets framtida boende.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige