Image
John Mattsson köper på Lidingö.
John Mattsson köper på Lidingö. Bild: John Mattsson

John Mattson köper på Lidingö

Transaktioner John Mattson köper ett fastighetsbestånd med 480 lägenheter i Käppala från Tagehus som genom affären blir delägare i John Mattson.
Publicerad den 2 Juli 2018

Johan Ljungberg, huvudägare i Tagehus, blir också ny styrelseledamot i John Mattson.

Genom affären utökar John Mattson sitt fastighetsbestånd till cirka 2 200 lägenheter på Lidingö och den totala uthyrbara arean ökar med 30 000 kvadratmeter till totalt cirka 150 000 kvadratmeter. De förvärvade fastigheterna är belägna i Käppala på den södra delen av Lidingö, ett område med fint läge nära natur och vatten och med stor utvecklingspotential.

John Mattson planerar att uppgradera fastighetsbeståndet enligt motsvarande modell som framgångsrikt har tillämpats i Larsberg.
- Sedan mitten av 1960-talet har vi förvaltat och utvecklat Larsberg med högt ställda kvalitetskrav på vår verksamhet och vi ser fram emot att utveckla Käppala vidare utifrån samma grundvärderingar. Hyresgästernas delaktighet och känsla av trivsel och trygghet har alltid varit mycket viktigt för bolaget, säger Siv Malmgren, vd för John Mattson.

- Vi välkomnar Johan Ljungberg i styrelsen som med sin gedigna erfarenhet av fastighetsbranschen stärker oss ytterligare, säger Siv Malmgren.
Fastigheterna i Käppala har många likheter med John Mattsons bestånd i Larsberg och Baggeby med sina välhållna 1950- och 60-talsbyggnader.

- Det är med stort förtroende för John Mattson vi genomför den här affären. John Mattson är ett företag som liksom vi har en lång historik och stark värdegrund med gedigen erfarenhet av förvaltning och utveckling, vilket kommer till stor nytta för Käppalaområdet, säger Johan Ljungberg, huvudägare i Tagehus.

Fakta
• John Mattsons tillträdesdatum 180629.
• Fastighetsbeståndet i Käppala består av fastigheter i kvarteren Herkules och Juno på Merkuriusvägen respektive Jupitervägen. Total uthyrbar area: 30 000 kvm fördelat på 480 lägenheter, 14 lokaler samt garage.
• John Mattson har sedan drygt 50 år ägt, förvaltat och utvecklat hyresrätter. Innan affären har bolaget 1 700 lägenheter i Larsberg, Baggeby och Dalénum på södra Lidingö.
• Tagehus är ett samlingsnamn för Tagehus Holding AB. Tagehus är familjeägt och har varit verksamt under tre generationer.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige