Image

JM och Familjebostäder köper i Älvsjö

Transaktioner JM och Familjebostäder köper en kontorsfastighet i Älvsjö, Stockholm. Planen är att bygga om den till sammanlagt 450 bostäder.
Publicerad den 8 Oktober 2012

Fastigheten Sandaletten 1 har tidigare inrymt verksamhet för bland andra Ericsson.

Fastigheten ägs av Fastighets AB Utforskaren och förvaltas av Valad Sweden AB, som har haft uppdraget att sälja den. Tillträde är beräknat till januari 2013.

JM köper två tredjedelar av fastigheten och planerar att bygga cirka 300 bostadsrätter. Familjebostäder köper en tredjedel och planerar för cirka 150 hyresrätter.

Fastighetsvärdet i affären uppgår till cirka 160 miljoner kronor.

- Förvärvet stärker JM:s förutsättningar att fortsatt vara med och utveckla Stockholms södra delar där efterfrågan på bostäder är stor. Fastigheten har ett mycket attraktivt läge med närhet till kommunikationer och grönområden. Samarbetet med Familjebostäder är mycket positivt då vi kompletterar varandra i området genom en blandning av upplåtelseformer, säger Pär Vennerström, regionchef Stockholm Syd.

Detaljplanearbete pågår sedan ett år tillbaka och beräknas vara färdigt under 2014. Inflyttning planeras till 2016.

- Det är positivt att nya idéer och affärssamarbeten kan driva fram bostäder i Stockholm, inte minst för att efterfrågan på bostäder måste mötas i ett högre och accelererande tempo, säger Familjebostäders styrelseordförande Jonas Nilsson (M).
Familjebostäder har sedan tidigare två nyproducerade fastigheter i Älvsjö centrum med sammanlagt 203 hyreslägenheter.

- Det nya kvarteret "Sandaletten 1" blir ett rejält tillskott och komplement till Familjebostäders två nybyggda fastigheter i Älvsjö centrum. Den ena hade inflyttning i våras och den andra är färdig i juni nästa år, säger Jonas Nilsson, och med Sandaletten kommer Familjebostäder ha 350 nyproducerade hyreslägenheter i Älvsjö.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige