Image

JLL flyttar och satsar på aktivitetsbaserat

Bolag Jones Lang Lasalle har flyttat till Lästmakargatan 20 i Stockholm, och valde att utveckla ett aktivitetsbaserat kontor.
Publicerad den 6 Februari 2013

– I vår roll som hyresgästrådgivare och fastighetskonsult har vi på senare tid arbetat med den här typen av aktivitetsbaserade kontor för flera av våra kunders räkning. När det sedan var dags för företaget att planera sin egen flytt till Lästmakargatan 20 i Stockholm fick vi möjlighet att förverkliga många nya idéer på den egna arbetsplatsen, säger Marie Cronström, ansvarig för corporate solutions på JLL.

Arbetsuppgifterna och medarbetarnas olika behov av samspel och kommunikation styr numera rumsindelning och design snarare än den gamla tidens lösning där varje medarbetare ska ha ett eget rum eller skrivbord i öppen planlösning.

Tanken är att lokalerna på ett rent fysiskt sätt ska bidra till att skapa arbetsglädje och effektivitet genom att underlätta för allt från spontana möten över avdelningsgränser till ”tyst” individuellt arbete.

– Lokalerna har delats in i olika aktivitetsbaserade zoner – allt för att maximera utbytet av såväl samarbete som enskilt arbete. Dessutom har färgsättningen anpassats efter olika sinnesstämningar eller ”moods”, säger Marie Cronström.

Enligt JLL:s vd Daniel Gorosch har vi bara sett början av en mycket spännande utveckling:

– Företagens behov av att skapa effektiva och kreativa kontorsmiljöer har kanske aldrig varit större. Och i skuggan av klimathotet är det nödvändigt att utveckla arbetsplatser som är både är flexibla och yteffektiva.

– I konkurrens med både talanger och kunder är våra medarbetares innovationskraft och nytänkande hårdvaluta. Och då kan de aktivitetsbaserade kontoren vara nyckeln till framgång, säger Daniel Gorosch.

Kontorets inredning och utformning har tagits fram i samarbete med Codesign.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige