Image
Intea hyr ut i Östersund.
Intea hyr ut i Östersund. Bild: Intea

Intea hyr ut på Campus Östersund

Uthyrning Intea har ingått avtal med Jämtlands Gymnasieförbund avseende ytterligare 3 500 kvadratmeter på Campusområdet i Östersund. Hyresavtalet löper på tio år och omfattar nyrenoverade utbildningslokaler.
Publicerad den 3 December 2019

Byggnaden som tidigare använts av Mittuniversitetet har nu renoverats till moderna utbildningslokaler om fem våningar, med bland annat nya lärosalar och utökad ventilation. Hyresavtalet löper fram till juli 2029 med ett hyresvärde om 4,8 miljoner kronor per år. Inflyttning genomfördes i början av november. Med den nya förhyrningen ökar Gymnasieförbundets förhyrning på Campus till att sammanlagt omfatta drygt 5 600 kvadratmeter.

Jämtlands Gymnasieförbund består av de kommunala gymnasieskolorna, gymnasiesärskolan samt viss vuxenutbildning. Förbundets uppdrag är att tillhandahålla och ansvara för medlemskommunernas gymnasiala utbildningar. Medlemskommunerna är Bräcke, Krokom, Ragunda, Åre och Östersund.

– För Jämtlands Gymnasieförbund är anknytningen till högre utbildning mycket viktig. Genom den nära anslutningen till Mittuniversitetet ges goda förutsättningar för våra elever att närma sig högre utbildning och den forskning som bedrivs vid universitetet, säger Pär Löfstrand, ordförande i Jämtlands Gymnasieförbunds direktion.

– Vi välkomnar Gymnasieförbundet till deras nya lokaler, i en av de största byggnaderna på området. Lokalerna har genomgått en grundlig renovering för att anpassas till Gymnasieförbundets utbildningsbehov, säger Jerker Häggström, vd för Intea Östersund AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige