Image

I dag påbörjas Stockholmsarenan

STADSUTVECKLING I dag inleds byggnationen av Stockholmsarenan. Därmed inleds nästa stora utvecklingsfas i Globen City, exakt på dagen 24 år efter att det första spadtaget för Globen togs.
Publicerad den 10 September 2010

Stockholmsarenan byggs med målsättningen att bli Sveriges och en av världens mest genomtänkta arenor ur ett miljö- och hållbarhetsperspektiv.

Ett led i detta är att arenan ska klassas på högsta nivå enligt det nationella miljöcertifieringssystemet Miljöklassad byggnad nivå guld. Målsättningen är dessutom att nå internationell miljöklass på Stockholmsarenan, med klassificeringssystemet Leed.

Stockholmsarenan ska stå klar i december 2012. Kostnaden beräknas bli totalt 2,7 miljarder kronor och ska betalas via försäljning av byggrätter och överskott i den löpande driften av arenan.

Stockholmsarenan kommer att byggas och ägas av Stockholms Stad genom bolaget SGA Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tandläkaren tar amerikanska burgarkedjan till Sverige: "Fastighetsägare kommer kräva att vi kommer"

Handel Den hajpade amerikanska hamburgerkedjan Five Guys kommer till Sverige i höst – och det gör den med hjälp av en svensk tandläkare. Noel Abdayem är serieentreprenören som står bakom NCPA Capital som har fått masterfranchise-rättigheterna för hamburgerkedjan – målet är minst 20 restauranger på fem år varav hälften i Sverige. För Fastighetssverige berättar han om varför han ger sig in i restaurangbranschen, hans långa kärlek till den amerikanska kedjan och risken han tar i att etablera ännu en hamburgerkedja på en redan överhettad marknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige