Image
Birgitta van Dalen, Björn Gustafsson och Iréne Svensson.
Birgitta van Dalen, Björn Gustafsson och Iréne Svensson.

Hur skapar vi det fossilfria samhället?

Göteborg 400+ Vilka är de viktigaste vägarna mot det fossilfria samhället? Kan Göteborg bli en helt fossilfri stad? På seminariet Göteborg 400+ diskuteras fastighetsägarnas möjlighet att skapa en fossilfri framtid.
Publicerad den 17 Maj 2017

Seminariet Göteborg 400+ hålls på Lindholmen Conference Centre den 30 maj.

Seminariet är helt inriktat på framtiden och tar avstamp i Göteborgs 400-årsjubileum 2021.

Projektet Fossil-free energy district på Chalmersområdet i Johanneberg är en innovativ satsning för att minska energianvändningen och beroendet av fossila bränslen i fastigheter.

Bland annat ska en lokal handelsplats skapas för att på ett resurseffektivt sätt utbyta energi mellan byggnader - en viktig del är att skapa ekonomiska incitament för fastighetsägare.

Projektet är ett steg mot målsättningen om ett framtida fossilfritt Göteborg. Staden har högt uppsatta mål - bland annat ska Göteborg Energis fjärrvärme och fjärrkyla vara helt fossilfri år 2030. Vilka är de viktigaste vägarna mot det fossilfria samhället? Kan Göteborg bli en helt fossilfri stad?

Detta diskuteras av:
# Björn Gustafsson, ansvarig för Stadsutveckling, Göteborg Energi.
# Birgitta van Dalen, marknadsområdesdirektör, Akademiska Hus.
# Iréne Svensson, ansvarig för internationella relationer, Johanneberg Science Park.

Miljö- och klimatfrågorna är de kanske viktigaste framtidsfrågorna och Pär Holmgren kommer att hålla ett föredrag om klimathot och de särskilda riskerna för en kuststad som Göteborg.

Bland de övriga talarna märks bland andra Marcus Rothoff från Volvos projekt med självkörande bilar, politikerna Ann-Sofie Hermansson och Jonas Ransgård och fastighetsprofilerna Ola Serneke och Sharam Rahi.

Du anmäler dig till seminariet här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetsmarknadsdagen Västerås

 

Var: Elite Stadshotellet Västerås, Stora Torget, 722 15 Västerås.

När: 29 mars 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Du anmäler dig till seminariet här. (Anmälan stänger torsdag 23 mars 2017)

 

Fastighetsmarknadsdagen är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtidens Västerås som arrangeras av branschmagasinen Fastighetssverige och Lokalnytt.

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden (stadsutveckling, kontorshyresmarknad, bostadsmarknad, retail, transaktionsmarknad m.m.) i Västerås som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

I de olika panelerna möter du nyckelpersoner från branschen.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Fastighetsmarknadsdagen Västerås arrangeras av Fastighetssverige och Lokalnytt, som också arrangerar seminarierna Fastighetsmarknadsdagen Östergötland (tillsammans med Nulink och näringslivskontoret i Norrköping), Lokalmarknadsdagen (tillsammans med Business Region Göteborg), Fastighetsmarknadsdagen Uppsala (tillsammans med Uppsala kommun), Göteborg 400+, Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering, Fastighetskvinnan, Fastighetsdagarna, Fastighetsmarknadsdagen Örebro, 
Fastighetsmarknadsdagen Stockholm (med tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor) och Fastighetsmarknadsdagen Öresund. 

Läs om 2016 års upplaga här.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

 

Partners:

Mer från Fastighetssverige