Image
Göteborg Energi investerar just nu stora summor i bland annat stadens elnät - något som är en förutsättning för stadens fortsatta utveckling.

Med stora investeringar i energi kan Göteborg växa

Bolag Göteborgs kraftfulla expansion pågår för fullt. Men för att staden ska kunna fortsätta växa med bostäder, lokaler och industrier – och samtidigt klara samhällets klimatomställning – behöver tillgången på el öka rejält, och energisystemen behöver utvecklas.


Serneke bygger Sveriges största solcellspark

Bygg/Arkitektur Sveriges hittills största solcellspark ska byggas på Sernekes mark vid Säve flygplats i Göteborg. Anläggningen ingår i en storsatsning på solenergi som görs av Göteborg Energi.


Se bilderna från Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg På Fastighetsmarkandsdagen Digitalisering Göteborg avhandlades och diskuterades digitala trender, utmaningar och hur fastighetsbranschen står rustad. Se bilderna här.


Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg
Ante Baric och Sofia Söder.

Göteborg - en stad i digital världsklass

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg På Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg berättar Ante Baric, digitaliseringsansvarig i Göteborg, och Sofia Söder, vd för Göteborg Energi Gothnet om utveckling och framtidssäkring av den digitala infrastrukturen i staden - om hur staden når digital världsklass.


Gasklockan, innan den revs i mars 2017.

De köper gasklockans tomt

Transaktioner I våras revs det 86 meter höga landmärket gasklockan i Göteborg efter flera års diskussioner. I dag kan Fastighetssverige berätta vilka som kommer att förvärva den 23 355 kvadratmeter stora tomten i direkt anslutning till Göta älv.


Tillsammans för en hållbar stad

Energi/miljö När Göteborgs enorma stadsutvecklingsplaner ska förverkligas är Göteborg Energi med och utvecklar den hållbara staden. Ett av målen är att all fjärrvärme och fjärrkyla i staden ska vara fossilfri år 2030.
- Genom att arbeta tillsammans med våra kunder kan vi nå dit. De allra flesta inom bygg- och fastighetssektorn är väldigt drivande i energifrågorna, säger Anna Honnér, försäljnings- och marknadsdirektör på Göteborg Energi.


Göteborg 400+
Birgitta van Dalen, Björn Gustafsson och Iréne Svensson.

Hur skapar vi det fossilfria samhället?

Göteborg 400+ Vilka är de viktigaste vägarna mot det fossilfria samhället? Kan Göteborg bli en helt fossilfri stad? På seminariet Göteborg 400+ diskuteras fastighetsägarnas möjlighet att skapa en fossilfri framtid.


Björn Gustafsson, ansvarig för stadsutveckling på Göteborg Energi.

Lyfter stadsutveckling under mark

Göteborg Förutom att vara Västsveriges ledande energibolag vill Göteborg Energi även vara en självklar del i stadsutvecklingsprocessen. Bolaget har nyligen lanserat begreppet ”stadsutveckling under mark” och även skapat ett diskussionsforum kring de här frågorna.
- Stadsutveckling under mark är en förutsättning för stadsutveckling över mark, konstaterar Björn Gustafsson, programansvarig för stadsutveckling på Göteborg Energi.


Göteborg Energi blir partner i Lokalmarknadsdagen

Lokalmarknadsdagen Göteborg Energi går in som partner i heldagsseminariet Lokalmarknadsdagen i september.
- Vi ser fram emot eventet och att skapa nya kontakter, säger Lars Larsson, försäljningschef på Göteborg Energi.


Göteborg Energi hyr ut 4 900 kvadratmeter

Uthyrning Göteborg Energi hyr ut 4 900 kvadratmeter lager på Exportgatan i Göteborg till Space Production AB.


Elof Hansson säljer i Göteborg

Transaktioner För drygt två månader sedan köpte Elof Hansson Fastigheter en större kontorsfastighet i Göteborg av Niam. Nu återfinns man på säljsidan när man säljer två industrifastigheter för cirka 70 miljoner kronor i Göteborg.


Tenant and Partner får
uppdrag av Göteborg Energi

Bolag De närmaste åren kommer Göteborg Energi att genomföra om- och tillbyggnationer för att optimera nyttjandet av sina lokaler. Tenant & Partner har fått uppdraget att stötta Göteborg Energi i denna strategiska förändringsprocess.


Nytt samarbete för
hållbarhetscertifiering av stadsdelar

Sverige 22 aktörer, bland annat fastighets- och byggbolag, kommuner och organisationer, har dragit igång projektet Hållbarhetscertifiering av stadsdelar (HCS). Syftet är att förbättra samordningen mellan stat, kommun och privata intressenter.