Image

Humlegårdens vd avgår

Karriär Per-Arne Rudbert avgår som vd för Humlegården Fastigheter den 31 augusti efter 17 år på posten.
Publicerad den 14 April 2016

– Under sina 17 år som vd har Per-Arne framgångsrikt bidragit till Humlegårdens starka utveckling. Humlegården är numera fjärde största fastighetsbolag för kontor på Stockholmsmarknaden. När han tillträdde uppgick marknadsvärdet på fastigheterna till 1,5 miljarder kronor, i dag är det 15,6 miljarder kronor. Avkastningen på substansvärdet är det ägarna fäster störst vikt vid och den överstiger under en konjunkturcykel åtta procent. Det är en utmärkt avkastning med tanke på att Humlegården är inriktade på förvaltning av försäkringsbolagstillgångar som ska ske med låg risk, säger Tomas Eriksson, styrelseordförande för Humlegården.

– Jag är väldigt stolt över vad mina medarbetare och jag åstadkommit genom åren. Jag lämnar efter mig ett starkt växande och innovativt fastighetsbolag med fokus på kunder, arkitektur och hållbarhet. Utöver att tacka medarbetare vill jag också framföra ett stort tack till ägare och övriga i länsförsäkringsgruppen där många blivit vänner för livet, säger Per-Arne Rudbert.

– Styrelsen har kommit fram till att den stabila och starka position Humlegården nu har skapar bra förutsättning för en ordnad succession. Vi påbörjar nu därför rekryteringsarbetet av ny vd, avslutar Tomas Eriksson.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige