Image
Humlegården har tecknat ett 20-årigt avtal med Time Hotel Group för ett nytt hotell i Solna Strand.
Humlegården har tecknat ett 20-årigt avtal med Time Hotel Group för ett nytt hotell i Solna Strand. Bild: Humlegården

Humlegården utvecklar hotell i Solna Strand

Bygg/Arkitektur Humlegården Fastigheter har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Time Hotel Group för ett nytt hotell i Solna Strand. Hotellet beräknas öppna sensommaren 2018.
Publicerad den 9 Maj 2016

Hotellet i Solna Strand kommer att innehålla cirka 170 rum samt gym och restaurang. Hotellet blir Time Hotel Groups tredje hotell i Stockholm/Mälardalen och en del i deras tillväxtstrategi.

Det blir ett midscale-hotell som kommer att innehålla både attraktiva hotellrum samt studios med pentry. Ambitionen är att skapa en ny mötesplats med en inbjudande lounge och restaurang med generösa öppettider som kompletterar serviceutbudet i området.

Annordia har varit rådgivare åt Humlegården.

– Vi vill erbjuda ett modernt och hållbart hotell där stor vikt läggs vid design, utformning och smarta digitala lösningar och konceptet med såväl hotellrum som studios gör att vi kan attrahera flera marknader. Hotellets attraktiva mat- och dryckesutbud kommer att skötas av Aveqiagruppen med David Berggren, säger Reshi Chibba, vd Hotel Hagagatan.

– Vi gläds över det goda samarbetet med Time Hotel Group och att vi i och med det kan fortsätta vår utveckling av området Solna Strand. Vi vet att våra hyresgäster sedan länge efterfrågat både övernattningsmöjligheter och ett större restaurangutbud och är glada över att vi nu äntligen kan tillgodose de behoven, säger Maria Lidström, chef Investering och utveckling.

Time Hotel Group som ägs av Tage Hus och Hotel Hagagatan AB.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY