Image

HSB miljösatsar 100 miljoner i Sundsvall

Energi/miljö HSB Bosvedjan i Sundsvall satsar 100 miljoner kronor för att uppnå ökad energieffektivitet i beståndet.
Publicerad den 26 Maj 2014
BRF Bosvedjan. Bild: HSB
BRF Bosvedjan.

HSB Bosvedjan är en av Sveriges största bostadsrättsföreningar med 1 033 lägenheter, cirka fem kilometer norr om Sundsvall.

- Vi kommer att satsa över 50 miljoner kronor på att tillvarata frånluftsvärme för att minska föreningens energikostnader och negativa miljöpåverkan, säger Dan Söderholm, ordförande i HSB BRF Bosvedjan.

De resterande 50 miljonerna läggs på energieffektiva fönster, belysning i källare och ventilationsåtgärder för bättre inomhusklimat. Föreningen investerar även i livskvalitetshöjande åtgärder som upprustning av inner- och yttertrappor, målning av källare, byte av tamburdörrar och nya ytterdörrar.

- Tack vare de underhållsåtgärder och energieffektiviseringar vi nu genomför, räknar vi inte med någon ytterligare höjning av avgiften än den femårsplan vi beslutat om tidigare, säger Dan Söderholm, ordförande i HSB BRF Bosvedjan.

HSB BRF Bosvedjan har skrivit under HSB:s klimatavtal, vilket innebär att de förbundit sig att minska föreningens utsläpp av koldioxid med 40 procent fram till år 2023.

- Målet i klimatavtalet uppnådde föreningen redan 2010, vilket är fantastiskt bra gjort. Jätteroligt är att styrelsen inte slår sig till ro utan fortsätter att satsa på att minska föreningens klimatpåverkan även i framtiden, säger Christer Berglund, vd HSB Mitt.

- Nu jobbar vi vidare med målet att nå miljöklass silver, säger Dan Söderholm, ordförande i HSB BRF Bosvedjan.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige