Därutöver ska ytterligare 20 ungdomar från ”Ung i sommar” sommarjobba hos MKB.
110 elever tecknade avtal om ”Biljett till framtiden” i slutet av januari i år. De har fått kvalificerad läxhjälp, två dagar i veckan, tre timmar varje gång, under handledning av student från högskola eller universitet. För att locka så många som möjligt erbjöd MKB två veckors sommarjobb till alla som fullföljde läxhjälpen hela terminen och som höjde sig i minst ett av sina betyg.
– Jag är glad att så många som 76 elever, av 80 sökande, kommer att sommarjobba hos oss i sommar. Att få arbetslivserfarenhet, något att skriva om i sitt CV är viktigt för ungdomarna. Det ger självförtroende och framtidstro. Igår hade vi introduktionsmöte med alla sommarjobbarna då vi skrev anställningskontrakt och gick igenom arbetsuppgifter, tider och annan viktig information, säger Anna Heide, CSR-chef hos MKB.
Värner Rydénskolan har under lång tid kämpat med låga skolresultat. Fler än hälften av eleverna går ut med ofullständiga betyg i kärnämnena. Med projektet ”Biljett till framtiden” tog MKB ett initiativ för att stärka satsningen på skolan i Rosengård. Målet var fler godkända elever i kärnämnena. I höstas hade 34 procent av niorna godkänt i kärnämnena. Nu när vårterminens betyg är satta har andelen elever med godkänd gymnasiebehörighet höjts till 61,8 procent, för de nior som deltog i läxhjälpen under vårterminen.
– Vi har nått målet med att fler elever går ut med godkända betyg nu jämfört med i höstas. Det är fler elever som har blivit behöriga till gymnasiet vilket är en stor vinst för många, inte minst för eleverna själva. Klimatet på skolan har blivit lugnare, tack vare läxhjälpen och en mängd andra insatser som har gjorts under våren. Eleverna fokuserar på att plugga, det har blivit norm att vara med i läxhjälpen, konstaterar Liselotte Nilsson, rektor på Värner Rydénskolan.
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av CDVI
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.