Image

Högkullen köper åtta fastigheter i Småland

Transaktioner Högkullen Omsorgsfastigheter köper åtta fastigheter i Småland för 47 miljoner kronor. Säljare är ett lokalt bygg- och fastighetsföretag.
Publicerad den 15 December 2015
Annons
Image

Fastigheterna ligger i Växjö, Ljungby, Vaggeryd och Värnamo och inrymmer LSS-bostäder och lokaler för omsorg och utbildning. Totalytan är 3 800 kvadratmeter. Hyresvärdet uppgår till 4,9 miljoner kronor och fastighetsvärdet uppgår till cirka 47 miljoner kronor. Den genomsnittliga kontraktstiden är 4,5 år. Fem av fastigheterna hyrs av kommuner och resterande av privata omsorgs- och utbildningsföretag.

– Vi utökar vårt bestånd i Småland där vi redan har ett femtontal fastigheter. Detta är en bra region och vi känner kommunerna relativt väl, säger Pär-Ola Mannefred, vd på AB Högkullen.

Högkullens preferensaktier är noterade på First North.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"En satsning som andas framtidstro"

Bygg/Arkitektur En storsatsning genomförs i Karlstad när Färjestad ska utvecklas med 100 000 nya kvadratmeter bestående av bostäder, kontor, handel och parkering. Tomas Rhöse, vd för Löfbergs Fastigheter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med området, vad det betyder för Karlstads framtid och om de viktigaste delarna i processen framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige