Image

Högkullen köper åtta fastigheter i Småland

Transaktioner Högkullen Omsorgsfastigheter köper åtta fastigheter i Småland för 47 miljoner kronor. Säljare är ett lokalt bygg- och fastighetsföretag.
Publicerad den 15 December 2015

Fastigheterna ligger i Växjö, Ljungby, Vaggeryd och Värnamo och inrymmer LSS-bostäder och lokaler för omsorg och utbildning. Totalytan är 3 800 kvadratmeter. Hyresvärdet uppgår till 4,9 miljoner kronor och fastighetsvärdet uppgår till cirka 47 miljoner kronor. Den genomsnittliga kontraktstiden är 4,5 år. Fem av fastigheterna hyrs av kommuner och resterande av privata omsorgs- och utbildningsföretag.

– Vi utökar vårt bestånd i Småland där vi redan har ett femtontal fastigheter. Detta är en bra region och vi känner kommunerna relativt väl, säger Pär-Ola Mannefred, vd på AB Högkullen.

Högkullens preferensaktier är noterade på First North.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills listar frågorna branschen ska hålla koll på 2023

Lista Fastighetsbranschen likt övriga delar av världen står inför en omställning på grund av all osäkerhet som präglat innevarande decenniet. Pandemi, krig och hög inflation har haft en enorm inverkan på branschen och förväntas få ringar på vattnet de kommande åren. Vad innebär detta för fastighetsbranschen på kort sikt? Fastighetssverige tog hjälp av Savills analyschef Maryrose David för att lista vad som kan vara värt att hålla utkik efter under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige