Image

Historiskt EU-beslut om fjärrvärmekonkurrens

Juridik Europaparlamentet har beslutat att fjärrvärmenäten måste öppnas för konkurrens, ett beslut som välkomnas av Fastighetsägarna.
Publicerad den 16 December 2010

Christer Jansson, vd för Fastighetsägarna Stockholm, ser beslutet som ett stort steg mot målet att fjärrvärmekunder ska få välja leverantör.

- Det här betyder mycket för både stora och små fjärrvärmekunder. Vi är naturligtvis väldigt glada att EU-parlamentet fattat ett så tydligt beslut att fjärrvärmen måste utvecklas som andra marknader med konkurrens om kunderna, säger Christer Jansson.

I texten som EU beslutat om står bland annat: ”Parlamentet uppmanar kommissionen att utreda hur näten kunde göras effektivare och betonar att de måste vara konkurrensutsatta.”

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige