Image
Biotech Center.
Biotech Center. Bild: Higab

Higab: Grönt ljus för miljardförsäljning

Transaktioner Göteborgs kommunfullmäktige har godkänt förslaget att avyttra Odontologen, Biotech Center och Hälsovetarbacken på Medicinareberget. Det innebär att fastigheterna nu läggs ut till försäljning.
Publicerad den 1 Mars 2021

I dagsläget ägs de tre fastigheterna på Medicinareberget av Göteborgs Stad genom Higab. Sedan tidigare har kommunstyrelsen godkänt en försäljning och nu har kommunfullmäktige tagit beslut om att Higab kan genomföra avyttringen. Försäljningen är en del i Göteborgs Stads ambition att renodla fastighetsbeståndet.

I första hand undersöks intresset för fastigheterna från Västra Götalandsregionen och Göteborgs Universitet.
– Om de inte vill förvärva fastigheterna så kommer försäljning att ske ut mot övriga marknaden, säger Stefan Lundqvist, vice vd på Higab.

Marknadsvärdet av fastigheterna beräknas till drygt 1 miljard kronor och det kan komma att generera en vinst på 400–600 miljoner kronor beroende på slutligt försäljningsvärde. Higabs årliga resultat påverkas enbart i mindre utsträckning av försäljningen då fastigheterna har haft självkostnadsbaserade hyresavtal.

Som rådgivare i den kommande avyttringen har Higab slutit avtal med Pangea Property Partners.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige