Image

HFAB och MTA samarbetar på Nissastrand

Bostäder HFAB har för avsikt att producera ytterligare cirka 190 lägenheter på Nissastrand, Halmstad, med planerad inflyttning 2019. Nu har man skrivit avtal med MTA om den första fasen av upphandlingen.
Publicerad den 5 Januari 2017

– Vi tycker det är roligt att MTA, som är en lokal aktör, vinner detta uppdrag i nationell konkurrens, säger Ulf Eriksson, fastighetsutvecklingschef på HFAB.

Samarbetet sker i samverkansform och ska bedrivas med öppenhet för alternativa lösningar, metoder och tillvägagångssätt. Upphandlingen är uppdelad i två faser. Parterna ska under den första fasen genomföra en gemensam projektering med målet att utreda och klarlägga bästa möjliga tekniska och ekonomiska lösning för projektet. Målsättningen är att skapa förutsättningar för att genomföra projektet inom överenskommen tid, kostnad och kvalitet.

Boarean beräknas till minst 11 100 kvadratmeter och antalet lägenheter i storlekar från ett till fem och kök beräknas till cirka 190 stycken.

– HFAB strävar oavbrutet efter att hitta nya upphandlingsformer för att kunna hålla nere byggkostnaderna och i förlängningen hyreskostnaderna. Den här upphandlingen är uppbyggd så att samarbetet avslutas efter den första fasen om den totala entreprenadkostnaden överskrider 18 000 kronor per kvadratmeter boarea, säger Ulf Eriksson.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige