Image

Hemsö ger byggorder till NCC

Bygg/Arkitektur Den tidigare vårdbyggnaden i S:t Lars i Lund ska bli lokaler för grundskola och äldreboende. Hemsös order till NCC är värd 205 miljoner kronor.
Publicerad den 21 Januari 2014
Sjukhusbyggnaden på S:t Lars byggs om. Bild: Juul och Frost Arkitekter
Sjukhusbyggnaden på S:t Lars byggs om.

– Ombyggnaden är ett av NCC:s största uppdrag i Lund och pågår till hösten 2015. Men redan i augusti i år flyttar Engelska skolan in, så vi börjar bygga om fyra våningar för den. Förändringarna sker främst på insidan när vi gör huset till en Miljöbyggnad med bra inomhusklimat och låg påverkan på miljö, säger NCC:s affärschef Torsten Erlandsson, NCC Construction, region Syd.

NCC ska bygga om 16 000 kvadratmeter och man har som mål att uppnå miljöcertifiering efter ombyggnaden. Huset är från 60-talet och den röda tegelfasaden bevaras i linje med S:t Larsområdets historiska arkitektur. För att uppnå miljöcertifiering Miljöbyggnad Silver installerar NCC energieffektiva fönster, nytt ventilation- och värmesystem som återvinner värme och ger ett sunt inomhusklimat, samt tilläggsisolerar och gör grunda tillbyggnader på husets baksida.

– Redan på 90-talet började andra verksamheter flytta in på S:t Lars sjukhusområde och idag finns ett 30-tal olika skolor i parken. Men när vi nu bygger om den sista vårdbyggnaden går en 150 årig epok definitivt i graven till förmån för ännu mer utbildning och bra boendemiljö för äldre, säger Fredrik Alvarsson, regionchef på Hemsö fastigheter.

Sjuttio procent av huset är uthyrt och de färdiga hyresgästerna är Internationella engelska skolan och Attendos äldreboende. NCC:s arbete har startat och beräknas vara klart i oktober 2015.

- Nanna Isaksson
nanna@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige