Image
Heimstaden vill göra ny hyreshöjning i Malmö.
Heimstaden vill göra ny hyreshöjning i Malmö. Bild: Fastighetsägarna

Heimstaden vill göra ny hyreshöjning i Malmö

Uthyrning Heimstaden vill för andra gången inom loppet av fem månader höja hyran, denna gången med två procent för att täcka stigande kostnader, det skriver Bloomberg News.
Publicerad den 30 Maj 2023

Hyreshöjningen gäller för runt 6 000 lägenheter i Malmö. För drygt fem månader sedan kom parterna överens om att höja hyran med fem procent, men nu vill alltså Heimstaden göra ytterligare en höjning på två procent.

"Hyresnivåerna måste spegla kostnadsutvecklingen över tid", säger Heimstadens investeringschef Christian Fladeland i en mejlkommentar till Bloomberg som återgetts av Finwire.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige