Image
Heimstaden köper 673 nederländska bostäder.
Heimstaden köper 673 nederländska bostäder. Bild: Heimstaden

Heimstaden köper 673 bostäder i Nederländerna

Transaktioner Heimstaden köper 673 bostäder i den nederländska provinsen Noord-Holland av Mooiland.
Publicerad den 11 November 2020
Simon Kuijs. Bild: Heimstaden
Simon Kuijs.

Heimstadens dotterbolag, Heimstaden Bostad, utökar sin portfölj i Nederländerna genom förvärv av 673 bostäder i provinsen Noord-Holland från det holländska bostadsföretaget Mooiland. Transaktionen förväntas avslutas den 15 december 2020.

Portföljen består av 620 lägenheter och 53 enfamiljshus samt kommersiella och parkeringsplatser. Heimstaden har lokala kontor i Nederländerna och kommer att tillhandahålla egna tjänster till alla kunder.
– På Heimstaden förenklar och berikar vi våra kunders liv genom Friendly Homes. Som en hållbar bostadsleverantör ser vi fram emot att ge ett positivt samhälls- och miljöbidrag på alla våra marknader, säger Simon Kuijs, investeringschef på Heimstaden.

Avtalet med Mooiland är Heimstadens första förvärv från ett holländskt ideellt bostadsföretag. Den nederländska myndigheten för bostadsföretag, lokala myndigheter och bostadsorganisationer har godkänt förvärvet. Heimstaden kommer att ta över alla befintliga kontrakt och kommer att åta sig sju års hyresbegränsningar för att garantera prisvärda bostäder för kunderna.
– Att tillhandahålla prisvärda och hållbara hem till våra kunder i Noord-Holland stämmer överens med våra värderingar, och det är en uppgift vi är glada att uppfylla, säger Simon Kuijs.

Merparten av portföljen är reglerad och ungefär hälften av portföljen har en energimärkning i kategorin A, B eller C. Heimstaden kommer att investera i hållbarhetsförbättringar för att förbättra energimärkena för resten av portföljen.
– Vi är övertygade om att Heimstaden kommer att ta väl hand om våra kunder i Noord-Holland. Under hela förvärvsprocessen har Heimstaden visat sig vara en professionell motpart som tar sitt ansvar gentemot samhället på allvar - både vad gäller hållbart och prisvärt boende, säger Anne Wilders, styrelseledamot i Mooiland.
 

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY