Image
Hebas fastighet Murklan i Silverdal, Sollentuna.
Hebas fastighet Murklan i Silverdal, Sollentuna. Bild: Heba

Heba tillträder nyproducerad fastighet i Silverdal

Bostäder Heba tillträder idag den nybyggda fastigheten Murklan i Silverdal, Sollentuna. Fastigheten har förvärvats genom en bolagsaffär med byggherren Skanska Hyresbostäder. Finansieringen sker genom ett grönt lån i SEB.
Publicerad den 17 Oktober 2020

– Att erbjuda hyreslägenheter i Silverdal stärker ytterligare vår ambition att finnas i attraktiva områden. Vi fortsätter på inslagen väg och finansierar även detta förvärv med ett grönt lån. Det ligger i linje med vår strategi kring hållbarhet, som återspeglas i allt vi gör. Och rimmar väl med vårt långsiktiga förhållningssätt till fastighetsutveckling och förvaltning, säger Patrik Emanuelsson, vd Heba.

Silverdal i Sollentuna är ett välmående och etablerat område. Fastigheten Murklan är uppförd i gemytliga stadsradhus med 52 hyreslägenheter i två våningar där de större lägenheterna har en tredje våning i etage.

Intresset för hyreslägenheterna har varit stort i området, som i övrigt domineras av villor och bostadsrätter. Samtliga hyreslägenheter är uthyrda och inflyttning startar i oktober 2020.

Totalt investerar Heba 179 miljoner kronor i projektet varav 173 miljoner kronor avser avtalet med Skanska. Fastigheten omfattar 3 838 kvadratmeter BOA samt 4 690 BTA.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY