Image

Heba och JM köper av varandra

Transaktioner Heba köper ett byggprojekt i Råcksta av JM. Samtidigt köper JM en fastighet av Heba i Nälsta.
Publicerad den 31 Mars 2011
Annons
Image

Heba har tecknat avtal med JM om att köpa mark med tillhörande byggprojekt avseende 77 hyresbostäder i Råcksta i kvarteret Vattenfallet.

Förvärvet genomförs som en bolagsaffär och projektet omfattar ett punkthus i 13 våningar.

Värdet av affären med JM uppgår till 167 miljoner kronor. Byggstart planeras till juni 2011 med färdigställande till december 2012.

Fastigheten ligger i anslutning till Vällingby Trädgårdsstad, det nya bostadsområde som planeras på Vattenfalls nuvarande kontorsfastighet strax intill Råcksta T-banestation.

JM köper samtidigt fastigheten Gästabudet 2 i Nälsta av Heba. Försäljningen genomförs som en bolagsaffär och tillträde äger rum den 1 juli 2011.

Kvarteret Gästabudet omfattar 102 lägenheter med en total area om 7 100 kvadratmeter.
Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 101,8 miljoner kronor.

- Förvärvet av kvarteret Vattenfallet och försäljningen av kvarteret Gästabudet är ett led i Hebas strategi att föryngra och energieffektivisera fastighetsbeståndet, säger Hebas vd Lennart Karlsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Swedbank: Så kan hyreshöjningarna påverka inflationen

Ekonomi/Finansiering I fredags förra veckan var sista dagen för hyresvärdarna att skicka in framställan om hyresjusteringar inför 2023 års hyresförhandlingar. Fastighetsägarna Stockholm gick under september ut med en uppmaning om att fastighetsägare skulle efterfråga en hyreshöjning på 9,5 procent. Fastighetssverige har kollat närmare på hur det skulle påverka inflationen om Fastighetsägarna fick sin vilja igenom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige