Image

Heba köper äldreboende i Sollentuna

Transaktioner Heba har tecknat avtal med JM avseende förvärv av fastigheten kv. Vinfatet 6 i Sollentuna. Fastigheten omfattar ett äldreboende med 54 lägenheter som är under uppförande. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 177 miljoner kronor.
Publicerad den 10 December 2015

Byggnaden är i två våningsplan och omfattar totalt cirka 4 000 kvadratmeter som planeras att bli miljöklassad som Miljöbyggnad.

Förvärvet genomförs som en bolagsaffär och tillträde sker i samband med att projektet färdigställs under Q4 2016. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 177 miljoner kronor. Finansieringen kommer att ske genom banklån. Hyresgäst är Frösunda Omsorg AB som har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med en årshyra om 8,5 miljoner kronor.

– Förvärvet av kv. Vinfatet 6 innebär att vi nu utökar vårt ägande av vårdfastigheter. Heba äger sedan tidigare ett äldreboende i Täby. Hebas verksamhet är i första hand inriktad på att utveckla, äga och förvalta hyresbostäder men vår tillväxt omfattar även äldreboenden.

– Vi ser nu fram mot ett riktigt gott samarbete med vår nya hyresgäst Frösunda Omsorg, säger Lennart Karlsson vd på Heba Fastighets AB.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Det blir Castellums fokus under nye vd:n

Bolag Efter Rutger Arnhults avsked har branschens mest uppmärksammade vd-stol nu fyllts sedan Joacim Sjöberg utsetts till vd för Castellum på permanent basis. För Fastighetssverige ger Joacim Sjöberg sin syn på nya rollen, perioden som tf vd, styrkan i att ha suttit i styrelsen för bolag och hur han ser på Castellums position nu och inför framtiden och vilka fastigheter bolaget kommer fokusera på framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige