Image
Här i Stadshagen kan det skapas 800 nya bostäder.
Här i Stadshagen kan det skapas 800 nya bostäder.

Här planeras 800 nya bostäder

Bygg/Arkitektur På torsdag väntas stadsbyggnadsnämnden besluta om att starta planarbetet för 800 nya bostäder i Stadshagen. Detaljplanen gör det möjligt för ett flertal byggföretag att utveckla Stadshagen till en tätare och mer integrerad stadsdel.
Publicerad den 3 Februari 2014

– Vi behöver bygga många nya bostäder och nu startar vi planarbetet för Stadshagen som innebär 800 nya bostäder i ett bra kollektivtrafikläge. Jag är glad att detaljplanen även innehåller lokaler för service i form av skola, förskola, caféer och restauranger, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Stadshagen ingår i programområdet nordvästra Kungsholmen där utvecklingen pågår till 2020. Totalt planeras för minst 5 000 nya bostäder och 350 000 kvadratmeter kommersiella lokaler. Hittills har 2 500 nya bostäder byggts liksom flera parker, torg och en galleria.

När programområdet är fullt utbyggt kommer det att ha omkring 20 000 boende, 35 000 arbetsplatser och ett brett och varierande utbud av offentlig och kommersiell service.
Stadshagen ska kopplas samman bättre med omgivande stadsdelar; Hornsberg, Thorildsplan, östra Kungsholmen och Karlberg. Nya byggnader bidrar till tydligare avgränsade stadsrum.

Detaljplanen ska möjliggöra en sammankopplad, tät och blandad stadsbebyggelse med 800 nya bostäder samt verksamhetslokaler för kommersiella och allmänna funktioner.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige