Image

Här är RICS nya styrelse

Sverige RICS – den internationella organisationen som erbjuder standarder och certifieringar inom fastighets- och byggsektorn – har en ny namnkunnig styrelse i Sverige.
Publicerad den 19 September 2012

Den nya styrelsen består av ordförande Agneta Jacobsson, vd för DTZ Sweden, Anders Tägt, Nordenchef för Deutsche Pfandbriefbank AG, Christina Gustafsson, vd för IPD Norden, Fredrik Wirdenius, vd för Vasakronan, Henrik Steinbrecher, Territory Senior Partner PWC, Ian Harcourt, Nordenchef för RBS Nordisk Renting, Per Nordström, Head of Asset Management på Valad Sweden AB. Chef för RICS i Norden och Baltikum är Mikael Wadsten.

Styrelsens främsta uppgift blir att öka användandet av RICS internationella standarder inom värdering och transaktioner, öka antalet certifierade medlemmar och öka kunskapen om RICS i branschen.

- RICS i Sverige får en betydande roll för den svenska fastighetsmarknadens konkurrenskraft internationellt. RICS bidrar till ökad transparens genom att organisationens standarder etableras i större utsträckning, säger Fredrik Wirdenius, vd på Vasakronan.

- Certifieringen som RICS erbjuder är globalt välkänd och är ett bevis på hög kunskapsnivå och god förståelse för etik. Ett ökat medlemsantal i RICS stärker trovärdigheten för fastighetsmarknaden, framförallt från utländska investerare, säger Agneta Jacobsson, ordförande RICS Sverige och vd för fastighetskonsulten DTZ.

- För banksektorn är tillförlitliga värderingar grundande i en tydlig standard viktiga. RICS standard för värderingar är väletablerad i UK och användningen ökar både i Europa och globalt. Det känns därför spännande att vara med och arbeta för RICS spridning i Sverige, säger Anders Tägt Nordenchef för Deutsche Pfandbriefbank AG.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige