Image

Hanssongruppen köper av Viareds ledande utvecklare

Transaktioner Hanssongruppen, ett dotterbolag till Göteborgsbaserade Holdingaktiebolaget Knut Hansson, köper en högkvalitativ kontors- och logistikfastighet i Viared. Säljare är Boråsbaserade Charmilla, som utvecklat över 60 procent av den totala lokalarean i Viared.
Publicerad den 5 December 2016
Annons
Image

Affären omfattar en modern kontors- och logistikfastighet i Viared, Borås. Fastigheten bebyggdes ursprungligen 2006 och byggdes till under 2016, för att numera omfatta cirka 6 000 kvadratmeter uthyrningsbar area. Tomtarean uppgår till cirka 20 000 kvadratmeter och rådande byggrätt möjliggör fortsatt utveckling av fastigheten.

- Efter att ha producerat totalt närmare 400 000 kvadratmeter lokaler i Viared till en kostnad om cirka två miljarder kronor är det nu dags att lämna över stafettpinnen och låta en annan seriös förvaltare driva vidare utvecklingen och förvaltningen av Vindrosen 4, säger Jan Lindberg på Charmilla.

- Superkul att vi har fått möjlighet att utöka vårt Boråsbestånd med Vindrosen 4, en fastighet som håller väldigt hög standard och har fina hyresgäster. Att det dessutom finns en byggrätt passar väldigt bra då vi gillar att utveckla våra fastigheter. Borås är en viktig stad för oss och vi vill gärna fortsätta att växa med ytterligare förvärv på orten, säger Joel Sandwall, vd på Hanssongruppen Invest.

Panreal har varit rådgivare i affären, som sker genom bolagsöverlåtelse.

Hanssongruppen tillträdde fastigheten den 2 december 2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Panreal på Branschguiden

Panreal är en partnerägd rådgivare som erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning och projektledning vid bolagsöverlåtelser på den svenska fastighetsmarknaden.

Firman erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till alla slags investerare – allt från bygg- och fastighetsutvecklingsbolag till institutioner, fonder och onoterade bolag.
Genom en kombination av starkt engagemang, djup kunskap om fastighetsmarknaden och stor erfarenhet av bolagsaffärer är Panreal en självklar partner i transaktioner där optimal värdetillväxt är en förutsättning.

Panreal är...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största försäljningarna i offentlig sektor

Lista Under nuvarande mandatperiod har offentlig sektor sålt fastigheter för cirka 48 miljarder kronor, vilket motsvarar drygt fem procent av den totala transaktionsvolymen. Här presenterar Fastighetssverige en lista på de 15 största affärerna som gjorts under 2021 och hittills under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige