Image
Daniel Stenbäck.
Daniel Stenbäck. Bild: Strawberry Group.

Han ska leda Stordalens fastighetsbolag

Karriär Koncernen omstrukturerar för att samordna hanteringen av hotellfastigheterna.
Publicerad den 6 Augusti 2020

Strawberry samlar all verksamhet inom fastighet under en ledning. Daniel Stenbäck blir CEO för Strawberry Forever och Strawberry Brothers, samt styrelseordförande för Strawberry Properties.

Utöver de hel- och delägda hotellfastigheterna blir också projekt- och förvaltningsbolaget Nordic Property Management en del av den nya organisationen. Stenbäck kommer fortsatt sitta i koncernledningen och vara ansvarig för nyetablering och fastighetsutveckling för Nordic Choice Hospitality Group.

– Genom att samla ansvar och resurser på detta sätt så gör vi en samlad satsning för att skapa de bästa hotellen för våra gäster, säger Strawberrys grundare Petter Stordalen.

– Nu kommer ansvaret för att hitta, utveckla och underhålla Nordens bästa hotellprodukter med långsiktiga perspektiv samlas under en och samma ledning. Därmed säkrar vi effektivitet och handlingskraft inom detta viktiga område. Daniel Stenbäck har stor hotell- och ledarerfarenhet som gör att vi är trygga med att han är den bäste till att ta sig an detta stora ansvar, säger Torgeir Silseth, koncernchef Nordic Choice Hotels.

Stenbäck tillträder tjänsten den 10 augusti och kommer att fortsätta att vara en del av Nordic Choice Hotels koncernledning. Han har lång erfarenhet från hotellbranschen bl.a som tidigare VD för First Hotels, Senior Vice President för Nordic Hotels & Resorts, VD på Gothia Towers och Clarion Hotel Post, samt ledarpositioner i branschorganisationen Visita i Västsverige.

– Det är en utmanande roll i en utmanande tid som jag tackat ja till. Men är det någon gång som man ska våga satsa och tänka nytt så är det nu. Nordic Choice Hotels ska fortsätta växa, vi ska fortsätta utveckla vår relation till fastighetsägare och vi ska fortsätta vara aktiva partners när det gäller att skapa attraktiva hotell. Vi samlar nu förvärv, utveckling och förvaltning av alla fastigheter och operatörskontrakt i en och samma funktion och jag är helt övertygad om att det kommer ge oss som koncern ökad kraft och tempo för att snabbast möjligt ta oss ur den kris vi är i just nu men också fortsätta pusha den här branschen framåt, säger Daniel Stenbäck.

Stenbäck kommer fortsatt ansvara för Strawberry Livings verksamhet som bolagets styrelseordförande.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige