Image
Jan Törner.
Jan Törner. Bild: Nicklas Tollesson

Han leder Swedavias och Alectas JV

Bolag Saiab – Swedish Airport Infrastructure AB – är namnet på Swedavias och Alectas joint venture-bolag. Jan Törner har utsetts till vd för bolaget.
Publicerad den 17 Mars 2016

Jan Törner kommer närmast från det egna företaget JTR Management, där han har arbetat med transaktioner. Han har tidigare varit vd för RM Estates transaktionsbolag och det noterade miljöteknikbolaget Pilum. Han var även ordförande för Värmdö Bygg, som förra året förvärvades av Serneke Group.

Han är sedan slutet av förra året vd för Saiab, med ett 20-tal fastigheter i Stockholm, Göteborg och Malmö, omfattande 270 000 kvadratmeter. Fastighetsvärdet är cirka 4,150 miljarder kronor och hyresintäkterna 350 miljoner kronor.

Jan Törner har lett bolaget sedan slutet av förra året.

- Vi håller nu på och bygger upp strukturen kring bolaget. Samtidigt har vi investeringar igång för cirka 850 miljoner kronor i det befintliga beståndet, främst kring Arlanda och Landvetter. Bland annat bygger vi för DHL i Landvetter och ett nytt huvudkontor för Swedavia i Arlanda, säger Jan Törner till Fastighetssverige på Mipim.

Bolaget siktar även på förvärv framöver.
- Jag kan tänka mig att fastighetsvärdet kommer att vara 50 procent högre om några år.

Alectas Fredrik Palm är styrelseordförande för bolaget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY