Image

Han blir ny Scandic-vd

KARRIäR Anders Ehrling, tidigare vd för SAS Sverige, blir ny koncernchef och vd för hotellkedjan Scandic.
Publicerad den 3 Augusti 2010

Anders Ehrling tar över efter Scandics nuvarande koncernchef och vd, Frank Fiskers, som nu blir partner i ett hotellfastighetsbolag i London, men även fortsätter som medlem av styrelsen samt som investerare i Scandic.

- Jag är väldigt nöjd med valet av Anders Ehrling som Scandics nya vd. Anders har värdefull bakgrund från flygbranschen och tar med sig lång erfarenhet av att leda ett bolag i en konkurrensintensiv bransch med varierande marknadsförhållanden, där fokus alltid är på kundens upplevelse samt en konkurrenskraftig kostnadsstruktur, säger Vagn Sørensen, ordförande för Scandic.

- Jag ser fram emot att börja på Scandic. Ett företag under kraftig utveckling, med en gedigen historia, starka ägare och en mycket spännande framtid, säger Anders Ehrling, som tillträder 1 september.

Anders Ehrling har lång erfarenhet från flygbranschen, främst genom sina 23 år på SAS där han bland annat var vd för SAS Sverige. Han är för närvarande styrelsemedlem i Trygg Hansa, Swedavia (f d Luftfartsverket), Vendator och Destination Åre

- Scandic är redan idag ledande inom viktiga områden som miljö (CSR) och tillgänglighet, och nu ska vi fortsätta utveckla Nordens ledande hotellkedja med fler hotell, nya spännande upplevelser, kundlösningar och samarbeten. Vi fortsätter resan med att ta ett starkt varumärke till nya höjder. Det är ett inspirerande uppdrag och jag är oerhört motiverad inför uppgiften, avslutar Anders Ehrling.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige