Image

H1: Kraftigt ökat resultat för Corem

Bolag Corem redovisar ett kraftigt ökat resultat efter skatt för årets sex första månader.
Publicerad den 13 Juli 2017
Eva Landén. Bild: Corem
Eva Landén.

• Hyresintäkterna ökade med 38 procent till 451 miljoner kronor (326) och övriga intäkter uppgick till 3 miljoner kronor (15).
• Driftsöverskottet ökade med 34 procent till 355 miljoner kronor (264).
• Förvaltningsresultatet ökade med 48 procent till 190 miljoner kronor (128).
• Värdeförändringar fastigheter uppgick till 107 miljoner kronor (100) och värdeförändringar derivat påverkade resultatet med 50 miljoner kronor (-207).
• Resultat efter skatt uppgick till 465 miljoner kronor (193), vilket motsvarar 6,27 kronor per stamaktie (2,17).
• Värdet på fastighetsportföljen uppgick till 11 168 miljoner kronor (10 667).
• Under perioden har fem fastigheter förvärvats, till ett samlat fastighetsvärde om 320 miljoner kronor. Under samma period har tre fastigheter avyttrats, till ett fastighetsvärde om 44 miljoner kronor.
• Investeringar om 116 mkr har gjorts i ny-, till-, och ombyggnationer.

Händelser efter periodens utgång:
• Hyresavtal har tecknats med Hornbach avseende nybyggnation om cirka 8 600 kvadratmeter på Skruven 3 i Borås. I och med detta påbörjar Corem utvecklingen av ett nytt handelsområde för yrkesbutiker på fastigheten.

- Corem fortsätter att visa rekordresultat och årets första halvår visar det högsta förvaltningsresultatet Corem någonsin haft för en sexmånadersperiod. Hyresintäkterna ökar med 38 procent, driftsöverskottet ökar med 34 procent och vårt förvaltningsresultat ökar med 48 procent, säger Eva Landén, vd för Corem.

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige