Image
Visionsbild över Grötöprojektet.
Visionsbild över Grötöprojektet. Bild: Grandab

Grandab och Profura köper på Grötö

Transaktioner Grandab och Profura köper två fastigheter för utveckling på Grötö i Göteborgs norra skärgård.
Publicerad den 28 Januari 2021

Grandab köper tillsammans med Profura fastigheterna Grötö 1:77 och Grötö 1:136.

Fastigheterna omfattar pensionat, restaurang, en villa, hamn samt bostadsbyggrätter för 24 fritidsbostäder. Markareal uppgår till cirka 43 000 kvadratmeter.

Fastigheterna ligger centralt placerade på Grötö med närhet till färjeläge, badplats, hamn och härlig västkustnatur.
– Vi är glada att ha kunnat förvärva denna fastighet och vi har redan startat upp arbetet med bostadsrättsförsäljning och byggnation. Vi räknar med att lägenheterna är inflyttningsklara 1 april 2022. Kring pensionat och restaurang så letar vi efter en aktör som tillsammans med oss vill utveckla anläggningen till en destination för både Grötöborna och alla andra. Vi har även för avsikt att tillsammans med kommunen se på en fortsättning med ytterligare byggnation av lägenheter, säger Carl Petre, partner i Grandab.

Fastigheterna tillträddes precis innan årsskiftet och gjordes som en bolagstransaktion. Säljarens rådgivare i affären var Advokatfirman Vinge och köparen företräddes av Advokatfirman Allié.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige