Image

Grandab och Profura bildar gemensamt bolag – första affären klar

Transaktioner Grandab och Profura Fastigheter bildar Granfura Fastighets AB. Första affären är klar.
Publicerad den 2 Juli 2015

Grandab och Profura Fastigheter har tillsammans bildat bolaget Granfura Fastighets AB. Bolaget skall bygga en portfölj av industri- och kontorsfastigheter i Bohuslän och Trestad.

Bolaget har som första affär köpt fastigheterna Bulten 3, 4, 5 samt Dyrsten 6. Fastigheterna omfattar en yta om sammanlagt cirka 6 000 kvadratmeter och är fullt uthyrda och inrymmer hyresgäster såsom Optimera och Ramirent.

- Vi har under en tid letat efter fastigheter i Uddevalla då vi bedömer orten som attraktiv. Genom förvärvet har vi lagt grunden för vår gemensamma satsning och vill fortsätta vår expansion i Bohuslän och Trestad. Vi fokuserar nu på att hitta kompletterande objekt, säger Carl Petre, partner i Grandab Management.

- Profura Fastigheter ser med tillförsikt fram emot utvecklingen av bolaget och bedömer att marknaden för den här karaktären av fastigheter och området är på uppåtgående. Jag har länge varit aktiv i Uddevalla med omnejd och vet vilket bra företagsklimat som finns, säger Profurakoncernens ägare Bernt Ivarsson.

Granfura Fastighets AB har biträtts av Advokatfirman Allié.

Förvärv har skett som bolagsaffär och fastigheterna har tillträtts den 1 juli 2015.

Ämnen

Advokatfirman Allié på Branschguiden

-En allierad rådgivare

Allié är en advokatbyrå med specialisering på fastighetsrelaterad juridik – allt från förvärv, exploatering, entreprenad, hyra och arrende till överlåtelse. Vi levererar juridisk och kommersiell spetskompetens i en strävan att tillgodose fastighetsbranschens behov av en modern juridisk rådgivare.

Allié består av advokater med ett genuint intresse för fastigheter, juridik och problemlösning. Vår bakgrund av arbete med fastighetsrelaterade frågor vid större advokatbyråer, fastighetsbolag och domstol gör att vi gemensamt kan erbjuda spetskompete...

Läs mer om Advokatfirman Allié på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige