Image
Gråbo i Visby på Gotland ska byggas ut.
Gråbo i Visby på Gotland ska byggas ut. Bild: Wikimedia commons

GotlandsHem får markanvisning – vill byga 300 nya bostäder

Bygg/Arkitektur GotlandsHem har tillsammans med Region Gotland arbetat fram ett underlag för detaljplanen för området Gråbo i Visby. Detaljplanedialogen med Region Gotland börjar närma sig sitt slut inför planerat samråd.
Publicerad den 24 Mars 2023

På GotlandsHem hoppas man att samrådet sker innan sommaren och att detaljplanen antas i mitten av år 2024, så att fortsatt projektering kan ske enligt plan.

Vid området Gråbo i Visby mellan kvarteren Bogen 1, Bogen 2 och Lien, planerar GotlandsHem att bygga 300 nya bostäder. Byggandet ingår i ett projekt där många olika organisationer och myndigheter ska samarbeta mot det gemensamt målet att skapa fler bostäder på Gotland.

Under 2022 har projektet arbetat fram en ungefärlig plan för hur området ska se ut. Tanken är att området ska vara grönt, hållbart och attraktivt att bo i, för människor i olika livssituationer.

GotlandsHems arbete med planering av projektet kommer att fortgå i väntan på Region Gotlands arbete med ny detaljplan för området.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Polestar letar fastighetsägare till jätteetableringen på Hisingen

Göteborg När Fastighetssverige får tag i kommunstyrelsen ordförande Jonas Attenius (S) är han på väg över Hisingsbron, till den plats där 400-årsjubilieumet ska arrangeras. På samma plats som elbilsföretaget Polestar nu har fått en direktanvisning. Han säger att det här är startskottet för den stadsutveckling som kommer ske i Frihamnen. Nu startar försöken att hitta en lämplig partner och framtida fastighetsägare säger Polestars pressansvarige i Europa.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige