Image

Göran Persson-ledd kommission ska motverka bostadsbrist

Bostäder Förre statsministern Göran Persson är med i nya Nybyggarkommissionen, som ska ge förslag som ska minska bostadsbristen. Bland kommissionens finansiärer finns bland andra NCC.
Publicerad den 27 Juni 2013
Göran Persson. Bild: Nybyggarkommissionen
Göran Persson. Olle Wästberg. Bild: Nybyggarkommissionen
Olle Wästberg. Agneta Dreber. Bild: Nybyggarkommissionen
Agneta Dreber.

Nybyggarkommissionen ska gå igenom och värdera förslag på området, samt lägga fram en åtgärdslista för ett större byggande. Slutrapporten kommer i början av nästa år.

- Utan ett bostadsbyggande i balans tappar vi i konkurrenskraft. Det är en viktig indikator på hur välfungerande ett samhälle är. Vi kan konstatera att det idag inte är särskilt välfungerande. Därför behövs det en särskild kommission för bostadssektorn, och det är utmanande att nu vara en del av en sådan, säger Göran Persson, före detta statsminister.

I kommissionen finns också Olle Wästberg, tidigare statssekreterare i finansdepartementet och generaldirektör för Svenska institutet, och Agneta Dreber, före detta vd för Livsmedelsföretagen.

- Vi har en ambition att bygga prisvärda och hållbara bostäder som fler har råd med. Som en av de ledande bygg- och fastighetsutvecklarna i norra Europa har vi erfarenhet från fler marknader än bara Sverige, Vi vet att det finns lösningar som kan vara värda att titta närmare på. Det finns ett engagemang kring frågorna idag från politiskt håll och Nybyggarkommissionen är ett spännande sätt att få ännu tydligare fokus på dessa frågor, säger Peter Wågström, koncernchef för NCC.

- Tyréns är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad. Det känns helt naturligt att vi också är med och bidrar till att hitta konstruktiva och hållbara lösningar på bostadsmarknadens problem, säger Ulrika Francke, vd för Tyréns AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige