Image
Ulrika Francke.

Därför valde Vasakronan Skogestig

Bolag För Fastighetssverige berättar Ulrika Francke, styrelseordförande för Vasakronan, mer om den rekryteringsprocess som mynnade ut i att Johanna Skogestig tar över vd-stolen hos fastighetsbjässen.


Fredrik Wirdenius

Fredrik Wirdenius slutar som vd på Vasakronan

Bolag Efter elva år som vd på Vasakronan har Fredrik Wirdenius informerat styrelsen om att han önskar lämna sitt uppdrag.


Ulrika Francke är Årets Samhällsbyggare 2018

Sverige Den tidigare Tyréns-vd:n Ulrika Francke har utsetts till Årets Samhällsbyggare 2018.


Francke ny styrelseordförande i Vasakronan

Bolag Ulrika Francke kommer att föreslås till ny styrelseordförande vid Vasakronans bolagsstämma den 3 maj 2018. Nuvarande styrelseordförande Mats Wäppling har avböjt omval.  


The Gherkin.

Så ska Tyréns lyckas i Storbritannien

Transaktioner Samhällsbyggnadsföretaget Tyréns har gjort sitt andra strategiska förvärv i Storbritannien. För Fastighetssverige förklarar Ulrika Francke, vd på Tyréns, hur bolagets svenska modell blir nyckeln till framgång även på de brittiska öarna.


Tyréns expanderar internationellt – köper Hilson Moran

Bolag Samhällsbyggnadsföretaget Tyréns gör sitt andra strategiska förvärv i Storbritannien och blir majoritetsägare i Hilson Moran. Hilson Morans ledning kvarstår som delägare och bolagets verksamhet fortsätter att bedrivas under befintligt namn och varumärke.


Johan Dozzi blir ny vd och koncernchef för Tyréns

Bolag Johan Dozzi blir ny vd och koncernchef för Tyréns från 1 november. Han kommer närmast från Sweco och ersätter Ulrika Francke som efter tio år som vd tar plats i Tyréns styrelse.


”Har haft en fantastisk utveckling”

Karriär Ett decennium. Sedan tog Ulrika Francke beslutet att lämna tjänsten som vd för Tyréns. För Fastighetssverige berättar hon vad hon är mest stolt över under sitt decennium som vd och vad hennes rådgivande roll innebär.


Två nya till Tyréns styrelse

Bolag Eva Nygren, tidigare vd på Sweco Sverige och koncernchef på Rejlers, är ny ledamot i Tyréns styrelse. Dessutom har Ulrika Francke valts in i styrelsen.


Ny CIO på Tyréns

Karriär Tyréns har rekryterat Claes-Håkan Johansson till rollen som CIO på företaget. Han kommer senast från Riksrevisionen och tar nu också plats i Tyréns ledningsgrupp.


Ulrika Francke lämnar vd-posten i Tyréns

Bolag Efter tio år som vd för samhällsbyggnadsföretaget Tyréns meddelar Ulrika Francke att hon väljer att kliva av rollen som vd. Hon kommer istället att ta en rådgivande roll i Tyréns. Rekrytering av ny vd har påbörjats.


Fastighetskvinnan
Satu Lindström, Anders Lago, Ulrika Francke och Fredrik Kjellgren.

Fastighetskvinnan: Stort fokus på integration

Fastighetskvinnan På seminariet Fastighetskvinnan kommer integrationsfrågan att belysas ur flera olika vinklar.
Bland annat kommer Satu Lindström från Arbetsförmedlingen att berätta om möjligheterna med de nya snabbspåren för nyanlända till fastighetsbranschen och tre företag som på olika sätt arbetar aktivt med att få in nyanlända i branschen berättar om sina erfarenheter kring detta.


Tyréns köper AQ Arkitekter

Bygg/Arkitektur Tyréns förvärvar AQ Arkitekter med 58 medarbetare i Stockholm, Eskilstuna och Visby.


Tyréns rekryterar ingenjörer bland nyanlända

Bolag Arbetsförmedlingen och Tyréns har kommit överens om att etablera ett nationellt samarbete kring nyanländas etablering på arbetsmarknaden och företagets kompetensförsörjning.


Christer Abrahamsson ny regionchef på Tyréns

Karriär Christer Abrahamsson har anställts som ny regionchef på Tyréns region väst. Han kommer närmast från Länsstyrelsen i Västra Götaland, där han har varit samhällsdirektör.


Tyréns köper danskt konsultbolag

Bolag Tyréns köper det danska konsultbolaget Hansen, Carlsen & Frølund.


Nytt bolag för träbyggnation bildat

Bolag Tyréns, träförädlingsföretaget Martinsons och Murman Arkitekter bildar ett gemensamt bolag för att bygga flerbostadshus i trä.
Bolaget kommer att gå under namnet Tyréns Martinsons Murman. Det första projektet blir två femvåningshus i trä på Sandåkern i Umeå, som börjar byggas i april nästa år.


Göran Persson-ledd kommission ska motverka bostadsbrist

Bostäder Förre statsministern Göran Persson är med i nya Nybyggarkommissionen, som ska ge förslag som ska minska bostadsbristen. Bland kommissionens finansiärer finns bland andra NCC.


Tyréns vill växa ytterligare

Bolag Konsultföretaget Tyréns har de senaste fem åren vuxit med mer än 100 procent, från 582 anställda 2007 till drygt 1 200 anställda i dag. Nu söker Tyréns medarbetare igen och i en första omgång under 2012 siktar man på att rekrytera ytterligare 125 nya medarbetare till kontor runt om i hela landet.