Image
Gladsheim köper i Skövde och Karlskoga.
Gladsheim köper i Skövde och Karlskoga. Bild: Gladsheim

Gladsheim köper två bestånd – passerar två miljarder i fastighetsvärde

Transaktioner Gladsheim Fastigheter har genomfört två förvärv, ett i Skövde och ett i Karlskoga. Efter de båda förvärven uppgår Gladsheims bestånd till cirka 1 700 lägenheter och ett samlat fastighetsvärde om 2 100 miljoner kronor.
Publicerad den 22 December 2021

Förvärvet i Skövde består av en fastighet med 135 lägenheter och en mindre andel lokaler. Fastigheten har ett underliggande fastighetsvärde om 160 miljoner kronor och med en total uthyrbar yta på 10 646 kvadratmeter. Säljare är Rentus Holding AB.

Bostadsbeståndet i Karlskoga är ett bestånd bestående av tre fastigheter med totalt 28 lägenheter. Förvärvet sker i bolagsform med ett underliggande fastighetsvärde om 58,5 miljoner kronor. Total uthyrbar yta uppgår till 2 352 kvadratmeter. Säljare är Lekebergs Holding AB.

– Med de båda förvärven överstiger Gladsheims totala fastighetsvärde två miljarder, en milstolpe i Gladsheims tillväxtresa. Att under hösten ha kunnat genomföra flera förvärv, som passar väl in i Gladsheims modell, har varit såväl viktigt som ett bevis på våra fantastiska medarbetare, säger David Dahlgren, vd på Gladsheim.

– Det aktuella Skövdeförvärvet blir Gladsheims andra förvärv på orten. Fastigheten kompletterar vårt tidigare bestånd väldigt väl då den nya fastigheten ligger i nära anslutning till våra befintliga fastigheter. Gladsheim har nu fastigheter i flera kommuner i region Väst vilket ger bra möjligheter för våra hyresgäster att byta bostad, utifrån hur deras familjeliv utvecklas, med Gladsheim som fortsatt hyresvärd, säger David Dahlgren.

– Förvärvet i Karlskoga är Gladsheims andra på orten och beståndet kompletterar vårt tidigare bestånd väldigt väl. Fastigheterna ligger nära våra befintliga fastigheter vilket möjliggör en effektiv förvaltning. Beståndet består av tre nyproducerade fastigheter med lägenheter i parhusmodell. Att kunna erbjuda lägenheter i parhus i Karlskoga är ett bra komplement till våra befintliga fastigheter. Genom att ha fastigheter med olika karaktär på våra orter skapar vi möjligheter för våra hyresgäster att flytta inom vårt bestånd utifrån hur deras familjeliv utvecklas, säger David Dahlgren.

– Gladsheim har nu genomfört totalt fem förvärv de senaste månaderna och beståndets fastighetsvärde har i och med det nästan dubblerats. Vi ser nu fram emot såväl att förvalta de nya fastigheterna som fortsättningen på bolagets tillväxtresa.

Gladsheims rådgivare i förvärven var Setterwalls Advokatbyrå, Amblin och Cadhouse.
Säljarens rådgivare i Skövde var Nordanö och Wistrand Advokatbyrå
Säljarens rådgivare i Karlskoga var Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Karlskoga.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige