Image

Genesta bygger om i Finland

Bygg/Arkitektur Genesta Property Nordic genomför en stor uppgradering av Martinsilta köpcentrum i Esbo, Finland, med ny fasad, nya butiker och en helt ny design och känsla.
Publicerad den 30 Juli 2013

Den 24 700 kvadratmeter stora fastigheten i västra Helsingfors kommer att fokusera på hem och trädgård med många nya mindre och större butiker. Köpcentrumet ägs av Genesta Nordic Baltic Real Estate (GNBRE) och förvaltas av Genesta Property Nordic. Den totala investeringen uppgår till 70 miljoner kronor, och centrumet kommer att vara klart och invigas i slutet av oktober 2013.

- Projektet var uthyrt till 92 procent redan innan ombyggnaden började, säger vd David Neil.

- Vi förväntar oss att fastigheten är helt uthyrd till invigningen i oktober 2013. Vi är övertygade om att den pågående stora uppgraderingen kommer att höja antalet besökare per år från 1 miljon till 1,7 miljoner. Vår övertygelse delas inte bara av våra investerare och vår bank Nordea, utan också av våra nya och befintliga hyresgäster. Det nyrenoverade köpcentrumet kommer att ha tio fler butiker än tidigare och fokusera på heminredning och trädgård så att Martinsilta kan uppfylla kundernas växande behov av vecko-, säsongs- och sällanköpsvaror.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqab laddar upp för banksamtal framöver

Ekonomi/Finansiering I förra veckan gick Besqab ut med informationen om att de gör en avsättning i pågående produktion och en nedskrivning av exploateringsfastigheter – i syfte att ge en tydligare bild av värdena i ljuset av marknadsförutsättningarna. Trots det kör de vidare på planerna om nyproduktion under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige