Image

Fortifikationsverket rekryterar fastighetsdirektör

Karriär Fortifikationsverket, myndigheten som förvaltar försvarsfastigheter, har rekryterat Lars Nylund från Nacka kommun som ny fastighetsdirektör.
Publicerad den 7 Maj 2015
Lars Nylund. Bild: Fortifikationsverket
Lars Nylund.

Lars Nylund blir även medlem i ledningsgruppen. Han är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm med gedigen bakgrund och erfarenhet inom bygg- och fastighetsbranschen. Han har de senaste två åren varit fastighetsutvecklingschef på Nacka Kommun och tidigare arbetat bland annat som affärsutvecklingschef på Jernhusen och som egen samt anställd konsult inom centrumutveckling.

- Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna fortsätta Fortifikationsverkets utveckling mot en värdeskapande förvaltning med affärsmässig grund, säger Lars Nylund.

Fortifikationsverket förvaltar ett av landets största fastighetsbestånd med en investeringsvolym på cirka en miljard kronor per år och en total area på dryga 3 miljoner kvadratmeter. I beståndet ingår kontors- och utbildningslokaler, flygplatser, hamnar och förråd samt övnings- och skjutfält. Därtill är en del av beståndet hemliga försvarsanläggningar. Verket bidrar med sitt bestånd till landets försvarsförmåga.

Lars Nylund blir ansvarig för fastighetsförvaltningen, vilken finns representerad över hela landet med cirka 620 medarbetare.

- Lars erfarenheter från processorienterad förvaltning och utveckling av publika fastigheter kommer att starkt bidra till Fortifikationsverkets organisation och vår ledningsgrupp. Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Lars. Hans bakgrund, driv och kommunikativa ledarskap passar oss utmärkt i vår nya organisation som vi sjösatt efter regeringens beslut att Fortifikationsverket ska vara kvar som myndighet. Fortifikationsverket är nu inne i ett starkt utvecklingsskede för att bygga en modern organisation för att förvalta ett strategiskt viktigt fastighetsbestånd, säger Urban Karlström, generaldirektör för Fortifikationsverket.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Snabbväxande popsporten tar ny mark – konceptaktörer expanderar till fyra nya städer

Uthyrning Redo att öppna fyra nya anläggningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY