Image

Första spadtaget till Kistalägenheter taget

BOSTäDER I går togs det första spadtaget för 57 nya lägenheter i Kista gård. Veidekke står bakom projektet.
Publicerad den 17 Juni 2010

Stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal tog tillsammans med Veidekkes vd Per-Martin Eriksson det första spadtaget.

- Kista gård är en del av framtidsvisionen Kista Science City. Projektet innehåller en blandning bostäder och arbetsplatser i sex slutna kvarter med bullerskyddade gårdar, säger stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M).

- Kista gård, som kommer att bestå av totalt 690 nya lägenheter, är ett bra exempel på att stadens gränser flyttar sig utåt och visar hur vi skapar nya attraktiva miljöer i hela staden i överensstämmelse med visionen om promenadstaden, avslutar stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M).

Veidekkes del av den nya stadsdelen, BRF Herrgårdsparken, omfattar 57 bostadsrättslägenheter, 2-5 rum och kök, samtliga med balkong eller terrass. Flertalet av lägenheterna vänder sig mot söder och mot den stadspark som staden kommer att anlägga i anslutning till Kista Gård.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kommunikationschefens bästa tips: "Kultur äter strategier till frukost"

Karriär Från musikbranschen till Norrlands största fastighetsbolag. Mia Forsgren har en lång erfarenhet inom kommunikationsarbete, men snart lämnar hon den resa som hon och Diös har gjort det senaste decenniet. För Fastighetssverige berättar hon om tipsen ett växande fastighetsbolag bör ha med sig i att bygga sitt varumärke.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige