Image

Första spadtaget i Eskilstuna

Bostäder Eskilstuna Kommunfastigheter bygger sju nya hus, samt renoverar och bygger om två hus, i kvarteret Skolmästaren i Tunafors i Eskilstuna. På torsdag tas det första spadtaget.
Publicerad den 21 Juni 2016
På torsdag tar Eskilstuna Kommunfastigheter det första spadtaget för bostäder i Tunafors, Eskilstuna. Bild: Bergkrantzarkitekter
På torsdag tar Eskilstuna Kommunfastigheter det första spadtaget för bostäder i Tunafors, Eskilstuna.

Bergkrantzarkitekter har ritat husen som består av totalt 151 stycken lägenheter.

Tre av husen är sex-våningars punkthus som ligger på höjden och de fyra byggnaderna som ligger med gaveln mot Eskilsgatan har tre våningsplan. I de två ombyggnadshusen finns 21 stycken lägenheter med hög takhöjd och den gamla charmen bevarad.

Lägenheterna har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och vi bygger med högt ställda miljökrav enligt Miljöbyggnad Silver (SGCBs certifiering gällande energi, inomhusmiljö och material).

Husen uppförs tillsammans med HMB Construction AB.

De första bostäderna beräknas vara klara för inflytt våren 2018.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige