Image

Eskilstuna öppnar för kommunal försäljning

Transaktioner Den politiska majoriteten i Eskilstuna med Socialdemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet, öppnar för att sälja en del av allmännyttan i Eskilstuna.
Publicerad den 4 Februari 2015
Annons
Image

- Det handlar inte om att göra sig av med allmännyttan storskaligt utan i någon mån se till att försöka pröva en modell där vi får loss fler hyresrätter för att mota bostadsbristen och inte riskera att få hyreshöjningar på det befintliga beståndet, säger Jimmy Jansson, (S), kommunstyrelsens ordförande, till SR Sörmland.

Det gäller en försäljning av hyreslägenheter i kommunala Kommunfastigheter och Torshälla Fastighetsbolag.

Majoriteten vill pröva om det finns ett privat fastighetsbolag på bostadsmarknaden som kan tänka sig köpa ett antal lägenheter mot att bygga lika många som bolaget köper, enligt SR Sörmland.

Jimmy Jansson säger att Kommunfastigheter inte klarar att bygga mer än 150 nya lägenheter om året utan kraftiga hyreshöjningar. Enligt de direktiv som finns för Kommunfastigheter så ska bolaget bygga minst 150 nya lägenheter om året. Kommunen hoppas också att de privata bolagen ska bygga lika många.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige