Image

Eskilstuna öppnar för kommunal försäljning

Transaktioner Den politiska majoriteten i Eskilstuna med Socialdemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet, öppnar för att sälja en del av allmännyttan i Eskilstuna.
Publicerad den 4 Februari 2015

- Det handlar inte om att göra sig av med allmännyttan storskaligt utan i någon mån se till att försöka pröva en modell där vi får loss fler hyresrätter för att mota bostadsbristen och inte riskera att få hyreshöjningar på det befintliga beståndet, säger Jimmy Jansson, (S), kommunstyrelsens ordförande, till SR Sörmland.

Det gäller en försäljning av hyreslägenheter i kommunala Kommunfastigheter och Torshälla Fastighetsbolag.

Majoriteten vill pröva om det finns ett privat fastighetsbolag på bostadsmarknaden som kan tänka sig köpa ett antal lägenheter mot att bygga lika många som bolaget köper, enligt SR Sörmland.

Jimmy Jansson säger att Kommunfastigheter inte klarar att bygga mer än 150 nya lägenheter om året utan kraftiga hyreshöjningar. Enligt de direktiv som finns för Kommunfastigheter så ska bolaget bygga minst 150 nya lägenheter om året. Kommunen hoppas också att de privata bolagen ska bygga lika många.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige