Image

Första spadtaget för livsstilsboende i Malmö

Bygg/Arkitektur Victoria Parks nästa etapp för livsstilsboendet vid Limhamns kalkbrott i Malmö har startat. Inflyttning beräknas till våren 2016.
Publicerad den 10 April 2015
Stadsbyggnadsnämndens ordförande Karolina Skog, Er-Ho Byggs vd Mikael Hofman och Victoria Parks vd Peter Strand hjälptes åt med det första spadtaget för Brf Bersån. Bild: Victoria Park
Stadsbyggnadsnämndens ordförande Karolina Skog, Er-Ho Byggs vd Mikael Hofman och Victoria Parks vd Peter Strand hjälptes åt med det första spadtaget för Brf Bersån. Nästa etappen för Victoria Parks livsstilsboende i Limhamn har startat. Bild: Victoria Park
Nästa etappen för Victoria Parks livsstilsboende i Limhamn har startat. Så här kommer det nya livsstilsboendet i Limhamn att se ut. Bild: Victoria Park
Så här kommer det nya livsstilsboendet i Limhamn att se ut.

Stadsbyggnadsnämndens ordförande Karolina Skog, Er-Ho Byggs VD Mikael Hofman och Victoria Parks VD Peter Strand hjälptes åt med det första spadtaget för Brf Bersån.

- Det är glädjande att sätta igång ett bostadsprojekt som präglas av nytänkande. Att Victoria Park tagit fram ytsmarta lägenheter, en flexibel finansiering för bostadsköpare och intelligenta lösningar som bilpool känns som en bra modell för Malmö, säger Karolina Skog, Stadsbyggnadsnämndens ordförande i Malmö stad.

Victoria Parks livsstilsboende är ett relativt nytt boendekoncept i Sverige. Vid Limhamns kalkbrott i Malmö finns redan över 200 bostäder i ett levande område med över 330 boende som njuter av ett enklare sätt att leva – i moderna bostadsrätter tillsammans med faciliteter som spa, gym, tennis och reception för ett både aktivt och bekvämt liv. När bygget av Brf Bersån sattes igång var många av de som ska flytta in på plats.

- Försäljningen för Brf Bersån har hittills gått snabbare än plan, vilket givetvis är glädjande. Lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara under våren 2016, säger Peter Strand, VD för Victoria Park AB.

Brf Bersån består av 57 moderna och kvadratsmarta lägenheter fördelade på två hus. Här erbjuds en-, två- och trerummare, med extra fokus på ettor och tvåor. Husen är placerade mittemot entrén till huvudbyggnaden med tillgång till alla gemensamma faciliteter. Etappen är gestaltad av arkitekt Christer Wardestam, delägare i Sews Arkitekter AB och byggs av totalentreprenören Er-Ho Bygg AB.

- Vi är glada över att komma igång med bygget. Husen byggs helt i sten och betong och knyter tydligt an till befintlig byggnation, säger Mikael Hofman, VD för Er-Ho Bygg AB.

- Med fortsatt stort intresset för våra nya lägenheter, räknar vi med att till hösten starta försäljningen av de sista lägenheterna i vår tredje etapp. Med den tredje etappen om totalt 121 lägenheter når vi den kritiska massa som krävs för att tillhandahålla ett attraktivt och kostnadseffektivt servicekoncept. Vi kan därmed framöver fokusera på vårt bostadsbestånd av hyresrätter, vilket är vår kärnverksamhet, säger Peter Strand.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige